Kalibracja PXI 5422 help!!!

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Kornel1985
Posty: 37
Rejestracja: 28 kwie 2007 00:00

Kalibracja PXI 5422 help!!!

Post autor: Kornel1985 » 19 kwie 2018 20:17

Witam,
Wracam po latach i potrzebuję pomocy na tym zacnym forum, które już nie raz mi pomogło. Otóż próbuję wykonać kalibrację generatora NI PXI-5422 i zatrzymuję się w punkcie 8 na stronie 20 procedury kalibracji dostępnej na stronie NI. Nie mam pojęcia jak zrobić tą tablicę z sygnałem DC oraz jakimkolwiek innym na innych stronach instrukcji. Program piszę w Labiview 2009 w pracy. Kalibrowałem już oscyloskop PXI5114 oraz PXI4110 i nie było z nimi problemu jakoś sobie poradziłem. Dorzucam zdjęcia instrukcji ale można ją bez problemu pobrać ze strony NI. Postaram się jutro wrzucić program, który zrobiłem. Proszę o pomoc z góry dziękuję.
Załączniki
20180419_194713.jpg
20180419_194705.jpg
20180419_194703.jpg
20180419_194657.jpg
20180419_194653.jpg

PiDi
Posty: 624
Rejestracja: 31 gru 2010 01:36
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Lokalizacja: Katowice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Re: Kalibracja PXI 5422 help!!!

Post autor: PiDi » 19 kwie 2018 22:48

Hm, tak po prostu:
fgen.png
fgen.png (3.25 KiB) Przejrzano 782 razy
ObrazekObrazekObrazekObrazek

TMa
Posty: 202
Rejestracja: 07 sty 2010 12:56
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Been thanked: 4 times

Re: Kalibracja PXI 5422 help!!!

Post autor: TMa » 20 kwie 2018 09:03

A może prościej kupić NI Calibration Executive

Dla twojej karty: PXI-5422/5442 Calibration Procedure
Approximate Test Time: 10 minutes
:)

Kornel1985
Posty: 37
Rejestracja: 28 kwie 2007 00:00

Re: Kalibracja PXI 5422 help!!!

Post autor: Kornel1985 » 20 kwie 2018 10:38

Pewnie ale karty powinny być kalibrowane na stanowisku bez wyjmowania ich😉

TMa
Posty: 202
Rejestracja: 07 sty 2010 12:56
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Been thanked: 4 times

Re: Kalibracja PXI 5422 help!!!

Post autor: TMa » 20 kwie 2018 11:11

Nikt nie zmusza do wyjmowania karty z obudowy. Wystarczy że podepniesz Test Equipment wg. procedury na str. 12 .

ODPOWIEDZ