Witam!
Widzę że coś mało się dzieje na tym forum... ale może jest ktoś kto miał do czynienia z magistralą CAN? Ja bawię sie od jakiegoś czasu modułami we/wy firmy ESD, jakos mi to działa ale brakuje mi jakiegoś opracowania - współpraca labview-CAN i jakiś przykładów.
pozdrawiam
Labview i magistrala CAN
Tu masz link do wyszukiwarki przykladow nationala
Moze ci sie przyda
wyszukiwarka przykładów / http://zone.ni.com/devzone/labviewzone. ... odesharing
Moze ci sie przyda
wyszukiwarka przykładów / http://zone.ni.com/devzone/labviewzone. ... odesharing
Re: Labview i magistrala CAN
Próbuje też zabawę z CANem i ciekaw jestem czy Ty wykorzystujesz Channel API czy Frame API? Ja próbuje tą prostsza drogę z Channel API i mam kilka problemów: 1. Kiedy startuje aplikacja aktalny odczyt z cyfrowych wejśc mam dopiero po wystąpieniu zdarzenia (jezeli dobrze zrozumiałem dok. to nie będzie inaczej ale musze to sprawdzić); 2. Podczas sterowania jednego cyfrowego wyjścia na module skonfigurowanym na 8 wyj. cyfrowych zapisuje mi jednocześnie 8 bitów, czyli zmienia mi stan pozostałych kanałów; 3. Zastanawiam sie też, czy mozna odczytać sta cyfrowych wyjść;
Jeżeli ktoś to juz przechodził to bede wdzięczny za pomoc.
Jeżeli ktoś to juz przechodził to bede wdzięczny za pomoc.
Re: Labview i magistrala CAN
tak przy okazji szukam cos aby podpiac pod USB 6008 pod we/wy cyfre jakis SJA 1000 czy cos ( oczekuje propozycji tak dla bajeru aby w Labview widac bylo jako tester CAN BUS -warstwa protokolu )idzie mi o ISO 11898 ten do 1mbit ,aby mi pokazalo ze frame biegaja a najlepiej wyswietala ilosc ID - chodzi mi o samochodowke bo tam ID oznacza numer ECU ,na tej podstawie bede widzial ile ECU gada czy jakies nie padlo .
wlacznie czy jakis bledu nie wysyla a moze nalpiej ale bym byl radosny na poczatku aby pokazalo ze frame chodza
gdybys byl pomocny tez posluze pomoca gg2666894 tel 663127032
wlacznie czy jakis bledu nie wysyla a moze nalpiej ale bym byl radosny na poczatku aby pokazalo ze frame chodza
gdybys byl pomocny tez posluze pomoca gg2666894 tel 663127032