[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4183: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4185: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4186: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4187: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
Polskie Centrum LabVIEW • Zobacz wątek - Automatyczny error case struct w subVI-jach

Automatyczny error case struct w subVI-jach

Masz coś ciekawego do zaprezentowania, nie krępuj się o tym tutaj napisać.

Automatyczny error case struct w subVI-jach

Postprzez PiDi » 14 kwi 2012 19:25

Małe "narzędzie", które robi za nas to, co i tak musimy zrobić - opakowuje kod nowo tworzonego subVI w case structure z podłączonym terminalem error.

Do ściągnięcia tutaj: , instrukcja instalacji w paczce.


Pochwały przyznane za posta: 2
PiDi
 
Posty: 599
Dołączył(a): 31 gru 2010 01:36
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 116
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

Automatyczny error case struct w subVI-jach

Postprzez MicMac89 » 14 kwi 2012 19:30

Czy to nie jest przypadkiem pomysł zaczerpnięty z NI Days 2011 w Katowicach?
Certified LabVIEW Associate Developer
MicMac89
 
Posty: 122
Dołączył(a): 05 wrz 2011 19:40
Pochwały: 16
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Re: Automatyczny error case struct w subVI-jach

Postprzez PiDi » 14 kwi 2012 19:39

A co masz na myśli mówiąc "zaczerpnięty"? O tym, że dali możliwość oskryptowania tworzenia subVIjów dowiedziałem się faktycznie na NI Days. Z tego co pamiętam to pokazali tam automatyczne otwarcie Icon Editora i Clean Up Diagram, co mieści się w czterech węzłach. Ja robię dużo więcej ;)
PiDi
 
Posty: 599
Dołączył(a): 31 gru 2010 01:36
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 116
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

Automatyczny error case struct w subVI-jach

Postprzez MicMac89 » 14 kwi 2012 19:41

O to właśnie mi chodziło. Zdaje się, że jeszcze było pokazywane coś z obsługą błędów, jednak musiałbym to sprawdzić.
Certified LabVIEW Associate Developer
MicMac89
 
Posty: 122
Dołączył(a): 05 wrz 2011 19:40
Pochwały: 16
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Re: Automatyczny error case struct w subVI-jach

Postprzez milten » 14 kwi 2012 22:52

No wreszcie się tym podzieliłeś :P
Obrazek
milten
 
Posty: 77
Dołączył(a): 25 paź 2011 19:49
Pochwały: 14
Wersja środowiska: LabVIEW 2012

Re: Automatyczny error case struct w subVI-jach

Postprzez smiga » 15 kwi 2012 22:40

Przetestowałem ... i wiesza mi LabVIEW :(
____ Arkadiusz Śmigielski ____
_ Certified LabVIEW Developer _
Certified Professional Instructor
_____ tel. 662 01 01 74_____
_____ _____

_______Obrazek_______
Avatar użytkownika
smiga
 
Posty: 676
Dołączył(a): 04 paź 2009 11:41
Lokalizacja: Słupsk
Pochwały: 99
Wersja środowiska: LabVIEW 2016

Re: Automatyczny error case struct w subVI-jach

Postprzez PiDi » 15 kwi 2012 23:00

Wiem, że u co najmniej trzech osób działa bez problemu na 32-bitowym LV2011 bez SP1. Możesz więcej szczegółów podać, np. z kawałek kodu, z którego subVI próbujesz stworzyć?
PiDi
 
Posty: 599
Dołączył(a): 31 gru 2010 01:36
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 116
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

Re: Automatyczny error case struct w subVI-jach

Postprzez smiga » 15 kwi 2012 23:21

Wersja LabVIEW dokładnie taka sama ... "32-bitowym LV2011 bez SP1" ...dokładnie wersja 11.0f1
Kod poniżej - Create SubVI na tym kodzie (i innych z klastrami błędów error in i out) wywala LabView


Autor postu otrzymał pochwałę
Załączniki
test.png
test.png (15.5 KiB) Przeglądane 5291 razy
____ Arkadiusz Śmigielski ____
_ Certified LabVIEW Developer _
Certified Professional Instructor
_____ tel. 662 01 01 74_____
_____ _____

_______Obrazek_______
Avatar użytkownika
smiga
 
Posty: 676
Dołączył(a): 04 paź 2009 11:41
Lokalizacja: Słupsk
Pochwały: 99
Wersja środowiska: LabVIEW 2016

Re: Automatyczny error case struct w subVI-jach

Postprzez PiDi » 16 kwi 2012 17:36

Faktycznie, jeśli zaznaczy się wszystko razem z terminalami błędów, to się wysypie. Tak dzieje się tylko w tej konkretnej sytuacji, kiedy error in i error out są bezpośrednio spięte. Ale problem polega na tym, że to nie mój kod bezpośrednio wywala LV, tylko coś, co się dzieje już po moich wyczynach :D
PiDi
 
Posty: 599
Dołączył(a): 31 gru 2010 01:36
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 116
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

Automatyczny error case struct w subVI-jach

Postprzez MK_Zuk » 08 lut 2017 22:42

Witam.
Czy pomysł jest rozwijany/poprawiany?
"zainstalowałem" udostępniony kod na LabVIEW 2014
i niestety nie działa.
Tak czy inaczej :ymapplause: właśnie czegoś takiego szukałem.
Czy ewentualnie ma ktoś namiar na działającą wersję?

Pozdrawiam
Zuk
MK_Zuk
 
Posty: 71
Dołączył(a): 01 gru 2009 11:53
Pochwały: 2
Wersja środowiska: LabVIEW 2013

Re: Automatyczny error case struct w subVI-jach

Postprzez PiDi » 09 lut 2017 21:20

Whooooa... Ten kawałek kodu ma już 5 lat? @-)

Zaktualizowałem do LV2014, posprzątałem delikatnie i zapakowałem w vip-a, do pobrania w załączniku. Gdzieś po drodze od 2012 NI też chyba zrobił swoje i nie widzę już wymienianych w wątku problemów z crashami.
Załączniki
piotr_demski_lib_customsubvicreation_wrapbdinerrorcase-1.0.0.2.zip
(131.19 KiB) Pobrane 51 razy
PiDi
 
Posty: 599
Dołączył(a): 31 gru 2010 01:36
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 116
Wersja środowiska: LabVIEW 2014


Powrót do Ciekawostki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość