Witam, mam następujący problem z wygenerowaniem czasu martwego między generowanymi stanami sygnału PWM. Czy jest jakiś uniwersalny sposób na opóźnienie sygnałów względem siebie?
Czas martwy w PWM
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2012
Re: Czas martwy w PWM
Przeczytałem twoje zadanie i zrobiłem sobie vi do opóżniania zapalania diody po załączeniu przełącznika. Wykorzystałem do tego maszynę stanów z kolejnymi stanami: wykrycie zbocza narastającego -> odmierzenie czasu opóźnienia (wykorzystałem time elapsed?) -> zapalenie diody i czekanie na wyłączenie przełącznika -> i przejście do początku..... Taki sposób możesz wykorzystać w twoim zadaniu.
Pozdro
Pozdro
Re: Czas martwy w PWM
O ile pamiętam to chciałeś kiedyś zasymulować falownik. Jeżeli to chcesz zrobić w tym przykładzie to trochę dziwnie wyglądają twoje przebiegi dla tranzystorów.
W pliku falownik masz przebieg dla górnego tranzystora- dodatnie połówki siunusiody. Jest to pwm sterowany wartością sinusa. Mniej więcej tak działają falowniki.
W pliku falownik masz przebieg dla górnego tranzystora- dodatnie połówki siunusiody. Jest to pwm sterowany wartością sinusa. Mniej więcej tak działają falowniki.