Witam,
Mam taki problem, potrzebuję zrobić coś a'la odtwarzacz filmu .avi w oknie LabVIEW.
Z tego co widzę, jest to możliwe za pomocą ActiveX i zewnętrznej aplikacji WMP, lub VLC (był taki wątek na forum, ale nie do końca dotyczy tego co ja chcę, jest też wątek na support NI, ale nie wyjaśnia wiele - poza tym nie bardzo mogę korzystać z VLC), ale problem w tym, że nie mam wtedy dostępu do każdej klatki animacji zapisanej w tym formacie, a tego właśnie potrzebuje. Alternatywną drogą byłoby zapisanie tej animacji w formacie FLASH (swf, flv), ale przykład ze strony NI nie obsługuje każdego pliku.
Aplikacja powinna działać dokładnie tak - po wciśnięciu przycisku, odpala się filmik, a po pewnym czasie trwania filmiku (po konkretnej klatce) program wysyła impuls do innego urządzenia.
Przy pomocy jakich narzędzi da się coś takiego zrobić? Dodam też, że animacja będzie w dosyć dużej rozdzielczości, pytanie kolejne - czy labview uda się to odtworzyć płynnie?
Może ktoś próbował robić coś podobnego?
Będę ogromnie wdzięczny za pomoc.
Odtworzenie filmu i dostęp do każdej jego klatki
Re: Odtworzenie filmu i dostęp do każdej jego klatki
Ok, problem rozwiązany poprzez zapis filmu w rozszerzeniu .swf i skorzystanie z przykładu na stronach NI, wszystko ładnie się odtwarza, nawet z dźwiękiem.