postepuje zgodnie z Web Page Name i w tam podanym przykładzie wszystko działa. W skompilowanym przykładzie z tego tutoriala po wywołaniu (w labview) funkcji "call library function node", ustawieniu ścieżki itp po kliknieciu "add a Parameter after" automatycznie wskakują wcześniej ustawione nazwy terminali.
Jak podepne pod terminale vi'a (przed skompilowaniem) inne kontrolki - np. tablice to są problemy. Po wywołaniu "call library function node" i podłączeniu sie pod biblotekę nie chcą wskoczyć ustawione terminale, pojawia sie tylko arg1, arg2 itd.
Mam nadzieję że nie na platałem zbytnio i jest mój opis w miare zrozumiały. Może wydać się dziwne że kompiluje vi do dll żeby wywołać go w labview ale nie chce udostępniać części kodu mojego programu i chcę go podstawic jako biblotekę
kompilacaj vi do dll
Re: kompilacaj vi do dll
nie wiem jak jest z dll'kami zrobionym pod lv, ale przy osadzaniu jakiejkolwiek innej dll'ki (systemowa badz wlasna), samemu trzeba okreslic typ i ilosc zmiennych nazywajac je wedle upodoban, nic automatycznie nie jest przypisywane. Wynika z tego ze nie nalezy sie przejmowac nazewnictem przy tworzeniu dll'ek.
Moze prosciej bedzie ustawic haslo na vi'a zamiast robic z niego dll'ke?
Moze prosciej bedzie ustawic haslo na vi'a zamiast robic z niego dll'ke?
God is dead - Nietsche, Nietsche is dead - God
No ja tez nie wiem jak to jest ale w przykładzie mi same wskoczyły...
Chcę zrobić dll bo jak jest hasło na vi to zaraz wszyscy chcą wiedzieć jakie ono jest i co jest w środku, takie trochę psychologiczne działanie
Chcę zrobić dll bo jak jest hasło na vi to zaraz wszyscy chcą wiedzieć jakie ono jest i co jest w środku, takie trochę psychologiczne działanie
załączam moje wypociny
w zipie:
convert.vi - convert.dll - convert_call_lib.vi - to działa (z przykładu ni)
sharedLib.vi - sharedLib.dll - sharedLib_call_lib.vi - nie działa
w zipie:
convert.vi - convert.dll - convert_call_lib.vi - to działa (z przykładu ni)
sharedLib.vi - sharedLib.dll - sharedLib_call_lib.vi - nie działa
automatycznie dziala jesli jako parametry nie przekazuje sie tablic lub klastrow (tyle mialem czasu sprawdzic), ale nie ma to wplywu na funkcjonalnosc biblioteki.
God is dead - Nietsche, Nietsche is dead - God