Kolor zaznaczenia w listbox
Witam,
Nie mogę sobie poradzić z wyborem koloru zaznaczenia opcji w listbox-ie. Jest niby takie property, ale nie działa, lub nie umiem go używać
Nie mam problemu ze zmianą tła, koloru czcionki, jednak chciałbym, aby zamiast niebieskiego prostokąta wskazującego na wybrany element, był on innego koloru. Fajnie też, gdyby zaznaczony element zmieniał kolor czcionki.
Proszę o pomoc
Nie mogę sobie poradzić z wyborem koloru zaznaczenia opcji w listbox-ie. Jest niby takie property, ale nie działa, lub nie umiem go używać
Nie mam problemu ze zmianą tła, koloru czcionki, jednak chciałbym, aby zamiast niebieskiego prostokąta wskazującego na wybrany element, był on innego koloru. Fajnie też, gdyby zaznaczony element zmieniał kolor czcionki.
Proszę o pomoc
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Re: Kolor zaznaczenia w listbox
Skorzystać musisz z własności Selection Color. Następnie podpiąć do wejścia stałą typu Color z palety Dialog & User Interface.
Do tego należy na panelu kliknąć prawym na kontrolkę Listbox i z menu Selection wybrać Highlight Entire Row.
Do tego należy na panelu kliknąć prawym na kontrolkę Listbox i z menu Selection wybrać Highlight Entire Row.
Nie mogę znaleźć tej własności Selection Color :/
- Załączniki
-
- sel_col.PNG (9.53 KiB) Przejrzano 9560 razy
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2011 10:42 przez Boo, łącznie zmieniany 1 raz.
Ah, zapomniałem dodać, że mam LabVIEW 7.1. W tym układzie jedyne co widzę to:
A wybierając własność w kodzie otrzymuję menu o zawartości jak w poprzednim poście.
A wybierając własność w kodzie otrzymuję menu o zawartości jak w poprzednim poście.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2011 10:43 przez Boo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pitol
- Moderator
Nie mam dostępu do serwerów, na których zamieszczasz obrazy więc nie jestem w stanie Ci pomóc. Jeśli skorzystasz z opcji dodania załącznika podczas edycji postu będę mógł obejrzeć Twoje obrazy.
Nie wiedziałem, wybacz.
Załączniki już dodane.
Załączniki już dodane.
- Pitol
- Moderator
Re: Kolor zaznaczenia w listbox
Najwyraźniej w LV 7.1 nie ma takiej opcji, o której pisałem. Ale znalazłem rozwiązanie, choć trochę karkołomne:
http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/ ... 57007DE2C9
Jest tam opisane, jak w przypadku LabVIEW 7.1 zmieniać tła poszczególnych komórek. Będziesz musiał się trochę napracować, aby to obsłużyć ale innej opcji nie widzę.
http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/ ... 57007DE2C9
Jest tam opisane, jak w przypadku LabVIEW 7.1 zmieniać tła poszczególnych komórek. Będziesz musiał się trochę napracować, aby to obsłużyć ale innej opcji nie widzę.
Hm, no nic, pokombinuję coś z tym, może się uda.
Dzięki ogromne za pomoc!
Dzięki ogromne za pomoc!