Witam ;)
Jestem w trakcie robienie Toolkitu do obsługi kamery USB. Korzystam z ActiveX. Funkcjonalność podobno do IMAQdx, ale to nieistotne.
Problem tkwi w inicjalizacji referencji.
Uproszczony schemat uruchomienia kamerki przedstawia załącznik #1, gdzie DNVideoXLIb.DNVideoX na panelu frontowym jest kontenerem ActiveX z osadzonym obiektem. W kontenerze tym po wywołaniu odpowiedniej metody wyświetla się obraz z kamery.
W subVI inicjalizującym kamerę chcę otworzyć referencję, natomiast obraz z kamery (czyli ten kontener ActiveX) wywoływać w VI głównym.
Załącznik #2 pokazuje ten przykład, lecz niestety nie działa (komunikat błędu). Jak coś takiego można rozwiązać ?
Toolkit do obsługi kamery - referencje
You don't need a reason to help people.
Re: Toolkit do obsługi kamery - referencje
Z tym sobie poradziłem, ale mam pytanie powiązane z tematem ;)
Jest gdzieś tutorial w jaki sposób stworzyć bibliotekę taką jak ostatnie prace konkursowe (czyli aby w palecie funkcji labview pojawiła się nowa sub-paleta).
Wiem mniej więcej jak się za to zabrać, tylko nie chciałbym błądzić po niepotrzebnych opcjach ;)
Jest gdzieś tutorial w jaki sposób stworzyć bibliotekę taką jak ostatnie prace konkursowe (czyli aby w palecie funkcji labview pojawiła się nowa sub-paleta).
Wiem mniej więcej jak się za to zabrać, tylko nie chciałbym błądzić po niepotrzebnych opcjach ;)
- bartus
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
w helpie, albo na stronach ni.com powinny byc.
Jest pare rzeczy dla których warto zyc - TO,UE i nie zmienia sie nic
Re: Toolkit do obsługi kamery - referencje
Jeżeli ktoś się podzieli bezpośrednim linkiem to będę zobowiązany ;)
Nevermind.
Może się przyda komuś ;)
http://decibel.ni.com/content/docs/DOC-8742
Nevermind.
Może się przyda komuś ;)
http://decibel.ni.com/content/docs/DOC-8742