Rici pisze: Witam. Potrzebuję pomocy odnośnie portu LPT. Chcę wyprowadzić dane na port LPT przy pomocy procedury "OUT PORT" w Lab VIEW 6.1 pod Windowsem XP. Z chwilą uruchomienia mojej aplikacji na ekranie pojawia się: "Capability not supported. LPT.vi was stopped at node 0x1BC of subVI "Out Port.vi"" Proszę o pomoc co mam zrobic z tym fantem.
Port LPT - prośba o pomoc
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Port LPT - prośba o pomoc
Kolejna prośba wysłana na adres serwisu
-
- Administrator
- Kontakt:
Port and Memory Utilities for Windows
Systemy Windows NT/2000/XP nie umożliwiają programom dostępu bepośrednio do sprzętu. Rozwiązaniem na tą bolączkę jest Port and Memory Utilities for Windows
Mam nadzieję że to pomoże
bogdani
Mam nadzieję że to pomoże
bogdani
Re: Port LPT - prośba o pomoc
Istnieje możliwośc korzystania z portu LTP pod XP. Wejdz na strone http://www.ni.com i ściagnij bibliotekę AccessHW. ( są tam zarówno pliki ja i instrukcja w jaki sposób zainstalować bibliotekę).
Biblioteka jest przeznaczona dla LV 7.0 . Ale działała u mnie z LV 6.1 . Problem jest jednak z wydajnością tego działania. ( postawiłem osobny temat)
Pozdrawiam,
Mac671
Biblioteka jest przeznaczona dla LV 7.0 . Ale działała u mnie z LV 6.1 . Problem jest jednak z wydajnością tego działania. ( postawiłem osobny temat)
Pozdrawiam,
Mac671
Witam, mam LV7.1
napisałem prosty program na port LPT do włacznika wurządzen ktory podłączony jest wlasnie do tego portu. Steruje sie jednym pinem(2), i niby wszystko działa tak jak powinno ale mam jedno ale, gdy porusze myszką lub nacisne cos na klawiaturze nagle przestaje działać i nie wiem za bardzo o co chodzi, bo po chwili znow działą.(tak jak by na chwile wychodził z petli po czym z powtrotem do niej wracał).
Pomocy.
napisałem prosty program na port LPT do włacznika wurządzen ktory podłączony jest wlasnie do tego portu. Steruje sie jednym pinem(2), i niby wszystko działa tak jak powinno ale mam jedno ale, gdy porusze myszką lub nacisne cos na klawiaturze nagle przestaje działać i nie wiem za bardzo o co chodzi, bo po chwili znow działą.(tak jak by na chwile wychodził z petli po czym z powtrotem do niej wracał).
Pomocy.
-
- Administrator
- Kontakt:
Witaj
Najlepiej będzie jak pokażesz nam swój program.
Pwiesz jakie LV używasz i na jakim systemie pracujesz.
bogdani
Najlepiej będzie jak pokażesz nam swój program.
Pwiesz jakie LV używasz i na jakim systemie pracujesz.
bogdani
prawde mówiąc to po przeinstalowaniu biblioteki accesHW wszystko zaczeło działac tak jak sobie tego życzyłem,
a LV mam 7.1, system win2k
a LV mam 7.1, system win2k
mam problem mam labview 6i wersje studencką i mam taki sam problem "Capability not supported. LPT.vi was stopped at node 0x1BC of subVI "Out Port.vi"" accesshw prawdopodobnie nie działa w tej wersji prosze o pomoc
moze wiecie z kąd zciągnąć nowsze i pełne wersje labview
pozdrawiam
moze wiecie z kąd zciągnąć nowsze i pełne wersje labview
pozdrawiam
-
- Administrator
- Kontakt:
Nowsze i pełne wersje można kupić w polskim oddziale National Instruments. Wersję demo znajdziesz w naszej linkownki (przypuszczam, że tam nie zaglądałeś). Dodatkowo nie wiemy jaki system posiadasz.
bogdani
bogdani
posiadam windowsaXP instalowalem accesHW tak jak wyczytalem w posatach ale nie pomoglo program dziala bez problemu na windowsie98
pozdrawiam
pozdrawiam