witam
po utworzeniu wersji exe, na tym samym komputerze na ktorym ta wersja byla tworzona uruchamiam aplikacje ale otwiera sie okno z pytaniem o plik "labviewlayer.dll"
gdzie przy tworzeniu exeka popelnilem blad ?
dzieki za pomoc
th
brak labviewlayer.dll
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
brak labviewlayer.dll
Witam.
Wygląda na to, że wykrozystujesz jakieś zewnętrzne biblioteki (drivery lub po prostu Call Library Function)> Przeszukaj swój program, gdzie to wywołujesz. Plik ten nie jest biblioteką samego LabView
Wygląda na to, że wykrozystujesz jakieś zewnętrzne biblioteki (drivery lub po prostu Call Library Function)> Przeszukaj swój program, gdzie to wywołujesz. Plik ten nie jest biblioteką samego LabView
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
Re: brak labviewlayer.dll
rzeczywiscie. ta bibliteka jest dostarczona przez producenta drivera. czy jest jakis secjalny sposob traktowania takich "nienaszonalowoinstrumentowych" bibliotek w czasie tworzenia aplikacji stand-alone czy moze lv powinien ja jakos automatycznie dolaczyc do programu ?
dzieki
dodam jeszcze ze caly program przed zapisem do exe dziala bardzo dobrze bez zadnych bledow. problem zaczyna sie w czasie proby utworzenia aplikacji exe
dzieki
dodam jeszcze ze caly program przed zapisem do exe dziala bardzo dobrze bez zadnych bledow. problem zaczyna sie w czasie proby utworzenia aplikacji exe
Ostatnio zmieniony 21 sty 2009 17:28 przez thaiski, łącznie zmieniany 1 raz.
brak labviewlayer.dll
Call Library Function pozwala na okreslenie ściezki do biblioteki dll - sugeruję z tego skorzystać.
Przy tworzeniu exeka w Source Files jest część Always Included - tam sugeruje wskazać bibliotekę dll.
weź lekką poprawke na to że w Krk późno teraz jest... błądzić mogę... ...ale sugeruję sprawdźić 8)
Przy tworzeniu exeka w Source Files jest część Always Included - tam sugeruje wskazać bibliotekę dll.
weź lekką poprawke na to że w Krk późno teraz jest... błądzić mogę... ...ale sugeruję sprawdźić 8)
Ostatnio zmieniony 21 sty 2009 23:34 przez Mikrobi, łącznie zmieniany 1 raz.