problem z demodulatorem

Jeśli masz problem z LabWindows napisz, postaramy się pomóc.
damian289
Posty: 5
Rejestracja: 29 maja 2010 12:22
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

problem z demodulatorem

Post autor: damian289 » 29 maja 2010 12:33

Witam wszystkich serdecznie.
Jestem na wymianie z programu ERASMUS w Wielkiej Brytanie, wiec wybaczcie mi brak polskich znakow.
Mam tutaj projekt i jedyne z czym mam problem to demodulacja sygnalu. Podaje na wejscie DAQ sygnal modulowany czestotliwosciowo. chcialem go zdemodulowac poniewaz chce miec sygnal w woltach. Znalazlem przykladowy demodulator ale tylko dzialajacy poprawnie z wewnetrznym generatorem i modulatorem. Po podlaczeniu do wyjscia oscyloskopu demodulatora mam tylko dziwne piki jak na ponizszym printscreenie.
http://obrazki.elektroda.net/23_1275054280.jpg
Niestety czestotliwosc jest na stalym poziomie i jest nie modulowana. Po podaniu zmodulowanego sygnalu czestotliwosciowego zmienia sie jedynie czestotliwosc pikow. Ponizej wykres czestotliwosci. Jak widac bez wiekszych zmian.
http://obrazki.elektroda.net/5_1275054280.jpg
Moj program obecnie wyglada tak:
http://obrazki.elektroda.net/43_1275054280.jpg
Probowalem podlanczac reset, ale on tylko obina gorne piki. Probowalem przenosic, kopiowac itp. bloki z tego przykladu co znalazlem, ale to nic nie pomaga.
Prosze o pomoc poniewaz to moj pierwszy kontakt z tym oprogramowaniem a niestety na pomoc ze strony Anglikow nie moge liczyc bo sie nie znaja na tym.

Pozdrawiam

damian289
Posty: 5
Rejestracja: 29 maja 2010 12:22
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Re: problem z demodulatorem

Post autor: damian289 » 30 maja 2010 01:42

Wysylam moj program program w wersji .vi jakby ktos wolal realny program.
Mam nadzieje ze ktos bedzie mial jakis pomysl albo demodulator ktory moglby przeslac. Mam juz zrobiony caly uklad tylko ta demodulacja mi nie dziala :(

Pomocy :((
Załączniki
my last.vi
(31.51 KiB) Pobrany 165 razy

Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Posty: 1316
Rejestracja: 30 lis 2004 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: problem z demodulatorem

Post autor: jogurt_owocowy » 30 maja 2010 22:08

1. Podaj namiary na ten demodulator.
2. Zapisz sygnał odczytany z DAQa do pliku i zamieść go tutaj.
3. Zmień wersję LV w swoim profilu na właściwą.

damian289
Posty: 5
Rejestracja: 29 maja 2010 12:22
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Re: problem z demodulatorem

Post autor: damian289 » 31 maja 2010 13:49

Link do demodulatora:
http://zone.ni.com/devzone/cda/epd/p/id/5646

Jak mam zapisać sygnał wejściowy?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Posty: 1316
Rejestracja: 30 lis 2004 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: problem z demodulatorem

Post autor: jogurt_owocowy » 31 maja 2010 14:19


damian289
Posty: 5
Rejestracja: 29 maja 2010 12:22
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Re: problem z demodulatorem

Post autor: damian289 » 01 cze 2010 15:15

Jeszcze w jakim formacie mam to przeslac bo widze ze lvm jest zablokowane?
Skorzystalem z Write To Measurement File.

Jeszcze jedna rzecz. Jak podlaczylem zwykly wewnetrzny generator dla sprawdzenia, to tez mialem takie piki.

P.S. Przesylam ponownie moj program poniewaz ten ktory ostatnio wyslalem dzisiaj z jakiegos powodu nie dzialal.

Pozdrawiam
Załączniki
my last2.vi
(65.59 KiB) Pobrany 162 razy

Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Posty: 1316
Rejestracja: 30 lis 2004 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: problem z demodulatorem

Post autor: jogurt_owocowy » 01 cze 2010 18:26

Jeszcze w jakim formacie mam to przeslac bo widze ze lvm jest zablokowane?
Spakuj do zipa.
Jak podlaczylem zwykly wewnetrzny generator dla sprawdzenia, to tez mialem takie piki.
Zamieść VI z tym wewnętrznym generatorem.

damian289
Posty: 5
Rejestracja: 29 maja 2010 12:22
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Re: problem z demodulatorem

Post autor: damian289 » 02 cze 2010 12:41

inp.zip to zapis sygnalu wejsciowego.Kolejny zalacznik to vi tego demodulatora z generatorem wewnetrznym.

Pozdrawiam
Załączniki
marek oscyloskop5.vi
(36.48 KiB) Pobrany 161 razy
inp.zip
(6.7 KiB) Pobrany 153 razy

ODPOWIEDZ