Nie wykorzystywane VI je w projekcie

Masz coś ciekawego do zaprezentowania, nie krępuj się o tym tutaj napisać.
Awatar użytkownika
Mikrobi
Posty: 1210
Rejestracja: 08 paź 2003 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: United Kingdom

Nie wykorzystywane VI je w projekcie

Post autor: Mikrobi » 28 paź 2008 21:52

Na sobotnim spotkaniu padło pytanie o to jak znależć VIje które nie są wykorzystywane a znajdują się w projekcie. Padło kilka propozycji a właśnie odnalazłem w strukturze projektu taka oto opcje:
Obrazek
której wybranie wywołuje takie oto okno:
Obrazek
Można zatem odnaleźć VIje , których nikt nie woła... :)
Ostatnio zmieniony 29 paź 2008 14:15 przez Mikrobi, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI

Awatar użytkownika
pazuzu
Posty: 30
Rejestracja: 20 lip 2006 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 8.0
Lokalizacja: Jaworzno

Nie wykorzystywane VI je w projekcie

Post autor: pazuzu » 29 paź 2008 18:37

To by było na tyle w kwestii pomysłu na jakieś narzędzie pomocnicze :P
Natural Born Philosopher ! :)

Awatar użytkownika
wino
Posty: 548
Rejestracja: 23 gru 2005 00:00
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Lokalizacja: Kraków

Re: Nie wykorzystywane VI je w projekcie

Post autor: wino » 29 paź 2008 19:21

moszna tak tesz
Ostatnio zmieniony 29 paź 2008 19:21 przez wino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mikrobi
Posty: 1210
Rejestracja: 08 paź 2003 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: United Kingdom

Nie wykorzystywane VI je w projekcie

Post autor: Mikrobi » 29 paź 2008 20:09

...czyli programowo czy tez mówiąc po labwiowemu: korzystając z VIServera
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI

Awatar użytkownika
ky3orr
Posty: 149
Rejestracja: 10 gru 2006 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 8.6
Lokalizacja: Siechnice
Kontakt:

Nie wykorzystywane VI je w projekcie

Post autor: ky3orr » 29 paź 2008 21:17

zatem głowa w obroty i wymyślanie narzędzie którego na pewno nie będzie :)

dzięki mikrobi za info

btw: a co gdy program nie jest pisany w konwencji projektu (plik główny i reszta w podkatalogach)?
Ostatnio zmieniony 29 paź 2008 21:20 przez ky3orr, łącznie zmieniany 1 raz.
KY3ORR

Okablowanie audio / RF -> www.CabLAB.eu

Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Posty: 1316
Rejestracja: 30 lis 2004 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: Nie wykorzystywane VI je w projekcie

Post autor: jogurt_owocowy » 29 paź 2008 22:33

a co gdy program nie jest pisany w konwencji projektu (plik główny i reszta w podkatalogach)?
Wtedy otwierasz po kolei referencje do VIajów na danej ścieżce i za pomocą własności Callers' Names sprawdzasz czy VI jest wołany przez jakiś inny czy nie.

ODPOWIEDZ