Automatyczny error case struct w subVI-jach

Masz coś ciekawego do zaprezentowania, nie krępuj się o tym tutaj napisać.
PiDi
Posty: 600
Rejestracja: 31 gru 2010 01:36
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: Katowice
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Automatyczny error case struct w subVI-jach

Post autor: PiDi » 14 kwie 2012 20:25

Małe "narzędzie", które robi za nas to, co i tak musimy zrobić - opakowuje kod nowo tworzonego subVI w case structure z podłączonym terminalem error.

Do ściągnięcia tutaj: KLIK!, instrukcja instalacji w paczce.
ObrazekObrazekObrazek

MicMac89
Posty: 122
Rejestracja: 05 wrz 2011 20:40
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Automatyczny error case struct w subVI-jach

Post autor: MicMac89 » 14 kwie 2012 20:30

Czy to nie jest przypadkiem pomysł zaczerpnięty z NI Days 2011 w Katowicach?
Certified LabVIEW Associate Developer

PiDi
Posty: 600
Rejestracja: 31 gru 2010 01:36
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: Katowice
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Automatyczny error case struct w subVI-jach

Post autor: PiDi » 14 kwie 2012 20:39

A co masz na myśli mówiąc "zaczerpnięty"? O tym, że dali możliwość oskryptowania tworzenia subVIjów dowiedziałem się faktycznie na NI Days. Z tego co pamiętam to pokazali tam automatyczne otwarcie Icon Editora i Clean Up Diagram, co mieści się w czterech węzłach. Ja robię dużo więcej ;)
ObrazekObrazekObrazek

MicMac89
Posty: 122
Rejestracja: 05 wrz 2011 20:40
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Automatyczny error case struct w subVI-jach

Post autor: MicMac89 » 14 kwie 2012 20:41

O to właśnie mi chodziło. Zdaje się, że jeszcze było pokazywane coś z obsługą błędów, jednak musiałbym to sprawdzić.
Certified LabVIEW Associate Developer

milten
Posty: 77
Rejestracja: 25 paź 2011 20:49
Wersja środowiska: LabVIEW 2012

Re: Automatyczny error case struct w subVI-jach

Post autor: milten » 14 kwie 2012 23:52

No wreszcie się tym podzieliłeś :P
Obrazek

Awatar użytkownika
smiga
Posty: 676
Rejestracja: 04 paź 2009 12:41
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Lokalizacja: Słupsk
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: Automatyczny error case struct w subVI-jach

Post autor: smiga » 15 kwie 2012 23:40

Przetestowałem ... i wiesza mi LabVIEW :(
____ Arkadiusz Śmigielski ____
_ Certified LabVIEW Developer _
Certified Professional Instructor
_____ tel. 662 01 01 74_____
_____ www.optinav.pl _____

_______Obrazek_______

PiDi
Posty: 600
Rejestracja: 31 gru 2010 01:36
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: Katowice
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Automatyczny error case struct w subVI-jach

Post autor: PiDi » 16 kwie 2012 00:00

Wiem, że u co najmniej trzech osób działa bez problemu na 32-bitowym LV2011 bez SP1. Możesz więcej szczegółów podać, np. z kawałek kodu, z którego subVI próbujesz stworzyć?
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
smiga
Posty: 676
Rejestracja: 04 paź 2009 12:41
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Lokalizacja: Słupsk
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: Automatyczny error case struct w subVI-jach

Post autor: smiga » 16 kwie 2012 00:21

Wersja LabVIEW dokładnie taka sama ... "32-bitowym LV2011 bez SP1" ...dokładnie wersja 11.0f1
Kod poniżej - Create SubVI na tym kodzie (i innych z klastrami błędów error in i out) wywala LabView
Załączniki
test.png
test.png (15.5 KiB) Przejrzano 5590 razy
____ Arkadiusz Śmigielski ____
_ Certified LabVIEW Developer _
Certified Professional Instructor
_____ tel. 662 01 01 74_____
_____ www.optinav.pl _____

_______Obrazek_______

PiDi
Posty: 600
Rejestracja: 31 gru 2010 01:36
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: Katowice
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Automatyczny error case struct w subVI-jach

Post autor: PiDi » 16 kwie 2012 18:36

Faktycznie, jeśli zaznaczy się wszystko razem z terminalami błędów, to się wysypie. Tak dzieje się tylko w tej konkretnej sytuacji, kiedy error in i error out są bezpośrednio spięte. Ale problem polega na tym, że to nie mój kod bezpośrednio wywala LV, tylko coś, co się dzieje już po moich wyczynach :D
ObrazekObrazekObrazek

MK_Zuk
Posty: 80
Rejestracja: 01 gru 2009 11:53
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Automatyczny error case struct w subVI-jach

Post autor: MK_Zuk » 08 lut 2017 22:42

Witam.
Czy pomysł jest rozwijany/poprawiany?
"zainstalowałem" udostępniony kod na LabVIEW 2014
i niestety nie działa.
Tak czy inaczej :ymapplause: właśnie czegoś takiego szukałem.
Czy ewentualnie ma ktoś namiar na działającą wersję?

Pozdrawiam
Zuk

PiDi
Posty: 600
Rejestracja: 31 gru 2010 01:36
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: Katowice
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Automatyczny error case struct w subVI-jach

Post autor: PiDi » 09 lut 2017 21:20

Whooooa... Ten kawałek kodu ma już 5 lat? @-)

Zaktualizowałem do LV2014, posprzątałem delikatnie i zapakowałem w vip-a, do pobrania w załączniku. Gdzieś po drodze od 2012 NI też chyba zrobił swoje i nie widzę już wymienianych w wątku problemów z crashami.
Załączniki
piotr_demski_lib_customsubvicreation_wrapbdinerrorcase-1.0.0.2.zip
(131.19 KiB) Pobrany 56 razy
ObrazekObrazekObrazek

ODPOWIEDZ