Custom Toolbar

Jeśli masz problem z TestStandem napisz, postaramy się pomóc.
Awatar użytkownika
mar3cki
Posty: 53
Rejestracja: 15 lis 2005 00:00
Lokalizacja: Wrocław

Custom Toolbar

Post autor: mar3cki » 01 sie 2013 11:50

Czy/jak można stworzyć nowe funkcje, a potem wrzucić je do nowego własnego toolbara? Który będzie widoczny w Sequence Editorze.
Dostępne są tylko standardowe funkcje/przyciski...
pozdro marecki

Certified LabVIEW Developer

Awatar użytkownika
cyjan1
Posty: 62
Rejestracja: 08 paź 2012 11:55
Wersja środowiska: LabVIEW 2013
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Re: Custom Toolbar

Post autor: cyjan1 » 01 sie 2013 12:41

Witam,

podczas tworzenia nowego toolbara faktycznie można dodawać tylko wewnętrznie zdefiniowane funkcje.
Według mnie zostaje chyba dodawanie funkcji w menu Tool oraz Configure. Ewentualnie modyfikacja interfejsu użytkownika Sequence Editor User Interface.
Pozdrawiam
Zenek

Certified TestStand Architect

Awatar użytkownika
mar3cki
Posty: 53
Rejestracja: 15 lis 2005 00:00
Lokalizacja: Wrocław

Custom Toolbar

Post autor: mar3cki » 01 sie 2013 12:48

Dziwi trochę brak możliwości umieszczenia w toolbarze funkcji dostępnych w menu Tools (również tych własnych), to mogłoby rozwiązać sprawę.

A wiesz może jak sprawdzić czy aktywna sekwencja została zmodyfikowana? Domyślnie TS wyświetla wtedy * przy jej nazwie.
pozdro marecki

Certified LabVIEW Developer

Awatar użytkownika
cyjan1
Posty: 62
Rejestracja: 08 paź 2012 11:55
Wersja środowiska: LabVIEW 2013
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Re: Custom Toolbar

Post autor: cyjan1 » 01 sie 2013 13:42

Faktycznie taka funkcjonalność by się przydała. Napisz na Idea Exchange :D

A modyfikację aktywnej sekwencji sprawdzisz przez:

Kod: Zaznacz cały

RunState.InitialSelection.SelectedFile.ChangeCount == 0
Pozdrawiam
Zenek

Certified TestStand Architect

ODPOWIEDZ