TestStand kopiowanie danych stworzonych dynamicznie

Jeśli masz problem z TestStandem napisz, postaramy się pomóc.
adam1212
Posty: 3
Rejestracja: 18 lis 2016 14:22
Wersja środowiska: LabVIEW 2013

TestStand kopiowanie danych stworzonych dynamicznie

Post autor: adam1212 » 18 lis 2016 14:29

Witam, tworzę dynamicznie pewną liczbę zmiennych które są pobierane z exela do kontenera FileGlobals.ExcelData za każdym obiegiem sekwencji 'Monitoring' zwiększam Counter i pobieram nowe dane.
Problem w tym że ilośc zmiennych zależy od pliku exela bo dane wejsciowe są różne, chciałem się odwołać tablicowo tj. za każdym razem będę zwiększał licznik 'Locals.CurrentModule' odwoływał się w statemencie i przepisywał te zmienne do lokalsów ale nie działa Taki sposób... jest Jakis inny sposób na mój Problem...???
proszę o pomoc, jako załącznik dodaje screena.
Załączniki
tmp.png

Awatar użytkownika
micard
Posty: 134
Rejestracja: 30 wrz 2011 11:28
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
Kontakt:

TestStand kopiowanie danych stworzonych dynamicznie

Post autor: micard » 18 lis 2016 16:08

"W TestStand'zie wszystko da sie zrobic.. ale żadko bywa to łatwe "

Czy jest jakiś powód, dla którego nie chciałbyś przed ykonywaniem petli raz przeczytać załego pliku exl i wrzuć to do localsów przy pomocy bloczka vi ?

adam1212
Posty: 3
Rejestracja: 18 lis 2016 14:22
Wersja środowiska: LabVIEW 2013

Re: TestStand kopiowanie danych stworzonych dynamicznie

Post autor: adam1212 » 21 lis 2016 09:24

Mógłbym też wszczytywać całość na raz na początku ... możesz podac jakiś przykład z obsługi exela ? np jak wczytać kilka wierszy z kilkoma kolumnami...
są jakieś wbudowane bloczki do obsługi exela w teststandzie ??? czy sam musze pisać ddlke ?
pozdro

Awatar użytkownika
micard
Posty: 134
Rejestracja: 30 wrz 2011 11:28
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
Kontakt:

Re: TestStand kopiowanie danych stworzonych dynamicznie

Post autor: micard » 22 lis 2016 13:55

Tu jest wątek o tym jak to zrobić bezpośrednio w TestStandzie:
http://forums.ni.com/t5/NI-TestStand/Wr ... d-p/250439

Tutaj jak w LabVIEW:
https://forums.ni.com/t5/LabVIEW/How-to ... -p/1068090

Jeśli nie masz zainstalowanego excela na komputerze - możesz pliki excela otwierać jako bazę danych poprzez MS Access Database Engine (darmowy):
https://www.microsoft.com/en-us/downloa ... x?id=13255

adam1212
Posty: 3
Rejestracja: 18 lis 2016 14:22
Wersja środowiska: LabVIEW 2013

Re: TestStand kopiowanie danych stworzonych dynamicznie

Post autor: adam1212 » 25 lis 2016 09:40

Dzięki :) ale wczoraj napisałem własną ddlke w c#. Może komuś się ten wątek przyda

ODPOWIEDZ