Czyszczenie wartości Control Design and Simulation

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
spalinowy
Posty: 113
Rejestracja: 03 lut 2012 15:09
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Lokalizacja: Warszawa
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Czyszczenie wartości Control Design and Simulation

Post autor: spalinowy » 22 sty 2019 21:24

Cześć wszystkim,

korzystając z pakietu CDS zauważyłem, że gdy uruchamiam symulację za pierwszym razem to wszystko liczy się poprawnie. Natomiast po zatrzymaniu i ponownym uruchomieniu program ma skądś wartości początkowe. Jak je wyczyścić? Tak, żeby znów wszystko startowało od zera?

PiDi
Posty: 635
Rejestracja: 31 gru 2010 01:36
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Lokalizacja: Katowice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Re: Czyszczenie wartości Control Design and Simulation

Post autor: PiDi » 26 sty 2019 20:55

Pokaż kod.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spalinowy
Posty: 113
Rejestracja: 03 lut 2012 15:09
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Lokalizacja: Warszawa
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Re: Czyszczenie wartości Control Design and Simulation

Post autor: spalinowy » 07 lut 2019 15:31

Kodu niestety nie mogę pokazać, ale idea nie różni się od załączonego prostego przykładu. Dochodzi tylko jeszcze blok, który realizuje wizualizację i oczywiście kilka stopni swobody.
Załączniki
Jednomasowy.vi
(201.02 KiB) Pobrany 97 razy

Awatar użytkownika
micard
Posty: 195
Rejestracja: 30 wrz 2011 11:28
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Has thanked: 7 times
Been thanked: 6 times
Kontakt:

Re: Czyszczenie wartości Control Design and Simulation

Post autor: micard » 11 lut 2019 10:52

wrzucisz to w nieco starszej wersji (jak dla mnie 17 wystarczy)?

spalinowy
Posty: 113
Rejestracja: 03 lut 2012 15:09
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Lokalizacja: Warszawa
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Re: Czyszczenie wartości Control Design and Simulation

Post autor: spalinowy » 17 mar 2019 18:34

Ok, wreszcie załączyłem w starszej wersji.
Czy jest możliwe, aby przetrzymywanie starych wartości wynikało z SubVIs, jakie zrobiłem w moim projekcie? Poniżej załączam tylko widok ogólny.
Załączniki
Model.png
Jednomasowy.vi
(109.43 KiB) Pobrany 71 razy

ODPOWIEDZ