Wykorzystanie bloczków karty DAQ

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Salie
Posty: 2
Rejestracja: 14 wrz 2018 17:20
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Wykorzystanie bloczków karty DAQ

Post autor: Salie » 14 wrz 2018 17:30

Witam serdecznie.
Jestem po raz pierwszy na forum więc proszę o wyrozumiałość jeśli temat już gdzieś jest lub źle został założony.
Jestem w trakcie realizacji pracy inżynierskiej, która zakłada wykorzystanie LabView. Z uwagi na dużą ilość wolnego czasu, chciałam zacząć pracę nad nią już teraz w domowych warunkach, dysponując studencką licencją programu. Nie jestem zaawansowana w programowaniu więc też nie wszystko wiem. Dlatego proszę o informację.. W aplikacji będą dokonywane pomiary za pomocą karty pomiarowej, do której obecnie nie mam fizycznego dostępu. Czy jest jakaś możliwość, aby bez podpiętej karty wprowadzić bloczki wykorzystujące dane z niej zebrane? Czy na razie ratować mogę się jedynie testowymi pomiarami?

Awatar użytkownika
micard
Posty: 175
Rejestracja: 30 wrz 2011 11:28
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times
Kontakt:

Re: Wykorzystanie bloczków karty DAQ

Post autor: micard » 15 wrz 2018 15:46

"Bloczków" możesz używać ile dusza zapragnie - pamiętaj tylko o zainstalowaniu dodatku DAQmx:
https://www.ni.com/labviewse/getting-started/
https://www.ni.com/nisearch/app/main/p/ ... ssnav:sup/
W zależności od tego jakiej karty pomiarowej chcesz użyć - jej drivery mogą mieć opcję "symulowania" - zajrzyj tutaj:
http://www.ni.com/tutorial/3698/en/

Salie
Posty: 2
Rejestracja: 14 wrz 2018 17:20
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Re: Wykorzystanie bloczków karty DAQ

Post autor: Salie » 17 wrz 2018 10:32

Bardzo dziękuję :)

ODPOWIEDZ