Strona 1 z 1

Pomoc[filtr]

: 16 cze 2018 21:27
autor: qawek
Cześć mam taki problem. Zrobiłby ktoś taką instrukcje ?

Byłbym bardzo wdzięczny

https://www.pdfhost.net/index.php?Actio ... 4ccdb1a2c9

Re: Pomoc[filtr]

: 18 cze 2018 11:18
autor: dajpanspokój
Takie cos to chyba do tematu "Dam prace". I tak watpie zeby ktos ci to zrobil bo jest wyjatkowo oczywiste ze masz to zrobic na zaliczenie

Re: Pomoc[filtr]

: 18 cze 2018 13:48
autor: jogurt_owocowy
Zrobiłby ktoś taką instrukcje ?
Ale co tu robić, kiedy ona już jest bardzo dobrze zrobiona?
Gratulacje dla jej autora!

Re: Pomoc[filtr]

: 18 cze 2018 16:19
autor: PiDi
jogurt_owocowy pisze:
18 cze 2018 13:48
Zrobiłby ktoś taką instrukcje ?
Ale co tu robić, kiedy ona już jest bardzo dobrze zrobiona?
Gratulacje dla jej autora!
Ale zauważ, że zrobienie takiej instrukcji w LabVIEW faktycznie może nie być takie proste. Z tekstem i zapisaniem do PDFa to sobie poradzimy, ale na przykład zrobienie zrzutu ekranu z konfiguracji Express VI to już chyba wymagałoby odpalenia dwóch instancji LabVIEW - jedna oskryptowałaby zrzucenie ekspresa na diagram i odpalenie konfiguracji (tu chyba potrzeba by zasymulować dwuklik z systemowych bibliotek), a druga zrobiłaby screena (tu znowu raczej systemowe biblioteki i znalezienie handle-a do okna z konfiguratorem). Przy czym trzeba jeszcze jakoś wpisać parametry w te okienka konfiguracji... Nietrywialne zadanie według mnie. Poza tym ten schemat blokowy - można spróbować rysować przez paletę Graphics&Sound, ale chyba łatwiej by było skorzystać z jakiś zewnętrznych rozwiązań typu graphviz. Jak już mamy obrazki i tekst, to najłatwiej chyba poskładać przez Report Generation Toolkit. Nie jestem pewien, czy wersja bez Office (czyli w HTML) umożliwia prosty eksport do PDF, ale ten krok nie jest już trudny do wykonania.

Re: Pomoc[filtr]

: 19 cze 2018 08:24
autor: micard
Zamiast dwóch równoległych instancji ja bym zaproponował podejście szeregowe: odpalenie (oczywiście za pomoc LabVIEW run-time) aplikacji typu auto-it i czegoś do nagrywania pulpitu.
Potem w LabVIEW można wyszukac odpowiedni ramkę z klipu nagranego pulpitu i mamy już co trzeba :)

A jesli równolegle - to najłatwiej chyba odpalić dwie różne wersje LabVIEW np 2017 i 2018