Pomoc[filtr]

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
qawek
Posty: 1
Rejestracja: 16 cze 2018 21:18
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Pomoc[filtr]

Post autor: qawek » 16 cze 2018 21:27

Cześć mam taki problem. Zrobiłby ktoś taką instrukcje ?

Byłbym bardzo wdzięczny

https://www.pdfhost.net/index.php?Actio ... 4ccdb1a2c9

Awatar użytkownika
dajpanspokój
Posty: 145
Rejestracja: 05 lis 2015 08:15
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Re: Pomoc[filtr]

Post autor: dajpanspokój » 18 cze 2018 11:18

Takie cos to chyba do tematu "Dam prace". I tak watpie zeby ktos ci to zrobil bo jest wyjatkowo oczywiste ze masz to zrobic na zaliczenie
Obrazek

Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Posty: 1316
Rejestracja: 30 lis 2004 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: Pomoc[filtr]

Post autor: jogurt_owocowy » 18 cze 2018 13:48

Zrobiłby ktoś taką instrukcje ?
Ale co tu robić, kiedy ona już jest bardzo dobrze zrobiona?
Gratulacje dla jej autora!

PiDi
Posty: 625
Rejestracja: 31 gru 2010 01:36
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Lokalizacja: Katowice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Re: Pomoc[filtr]

Post autor: PiDi » 18 cze 2018 16:19

jogurt_owocowy pisze:
18 cze 2018 13:48
Zrobiłby ktoś taką instrukcje ?
Ale co tu robić, kiedy ona już jest bardzo dobrze zrobiona?
Gratulacje dla jej autora!
Ale zauważ, że zrobienie takiej instrukcji w LabVIEW faktycznie może nie być takie proste. Z tekstem i zapisaniem do PDFa to sobie poradzimy, ale na przykład zrobienie zrzutu ekranu z konfiguracji Express VI to już chyba wymagałoby odpalenia dwóch instancji LabVIEW - jedna oskryptowałaby zrzucenie ekspresa na diagram i odpalenie konfiguracji (tu chyba potrzeba by zasymulować dwuklik z systemowych bibliotek), a druga zrobiłaby screena (tu znowu raczej systemowe biblioteki i znalezienie handle-a do okna z konfiguratorem). Przy czym trzeba jeszcze jakoś wpisać parametry w te okienka konfiguracji... Nietrywialne zadanie według mnie. Poza tym ten schemat blokowy - można spróbować rysować przez paletę Graphics&Sound, ale chyba łatwiej by było skorzystać z jakiś zewnętrznych rozwiązań typu graphviz. Jak już mamy obrazki i tekst, to najłatwiej chyba poskładać przez Report Generation Toolkit. Nie jestem pewien, czy wersja bez Office (czyli w HTML) umożliwia prosty eksport do PDF, ale ten krok nie jest już trudny do wykonania.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
micard
Posty: 177
Rejestracja: 30 wrz 2011 11:28
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times
Kontakt:

Re: Pomoc[filtr]

Post autor: micard » 19 cze 2018 08:24

Zamiast dwóch równoległych instancji ja bym zaproponował podejście szeregowe: odpalenie (oczywiście za pomoc LabVIEW run-time) aplikacji typu auto-it i czegoś do nagrywania pulpitu.
Potem w LabVIEW można wyszukac odpowiedni ramkę z klipu nagranego pulpitu i mamy już co trzeba :)

A jesli równolegle - to najłatwiej chyba odpalić dwie różne wersje LabVIEW np 2017 i 2018

ODPOWIEDZ