Strona 1 z 1

Tworzenie Property Node dla wykresu

: 10 cze 2018 11:49
autor: spalinowy
Cześć. Mam pewien problem/zagwozdkę z tworzeniem Property Node.

1. Czy jest inny sposób tworzenia Property Node dla wykresu, aby określić maksymalną wartość na osi niż poprzez wybranie go z menu podręcznego?
W przypadku, gdy trzeba to zrobić raz, to nie ma problemu, ale jak mam więcej wykresów, to da się to zrobić inaczej?

2. Czy jeśli mam kilka Property Node dla różnych wykresów, to jest możliwość je przyporządkować (znaleźć, które do którego wykresu) w inny sposób niż po nazwie (bo nazwę można zmienić)?
Property.png
Property.png (2.66 KiB) Przejrzano 378 razy
3. Czy jest możliwość zmieniania programowo wartości History Chart Lenght, czyli inaczej niż poprzez wywołanie okienka?

Z góry dziękuję za pomoc.

Re: Tworzenie Property Node dla wykresu

: 11 cze 2018 07:35
autor: Paw Saw
Cześć,

1. Możesz stworzyć referencje do każdego wykresu i wrzucić je do tablicy. Następnie do pętli FOR wrzucasz Property Node, a na wyjściu pętli otrzymujesz tablicę z maksymalnymi wartościami osi każdego wykresu.
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (12.34 KiB) Przejrzano 349 razy
2. Jedyne co mi przychodzi do głowy to dwukrotne kliknięcie na Property Node. W ten sposób otworzy Ci się front panel z zaznaczonym wykresem, do którego odnosi się dany Property Node.

3. Według tego: https://knowledge.ni.com/KnowledgeArtic ... 0019MfmSAE jest to niemożliwe.

Re: Tworzenie Property Node dla wykresu

: 11 cze 2018 10:51
autor: dajpanspokój
Mozesz tez sposród wszystkich kontrolek na front panelu, wyszukać te które są grafami. Tzn takie, które przy castowaniu na grafy nie zwracają błedu.
Get Control refs.vi
(18.84 KiB) Pobrany 16 razy

Re: Tworzenie Property Node dla wykresu

: 12 cze 2018 19:13
autor: spalinowy
Dzięki za pomoc i pokazanie bardzo ciekawych rozwiązań.