Strona 1 z 1

Generator

: 21 lis 2017 17:50
autor: tomek.ukf
Witam,
na wstępie zaznaczę, że jestem początkującym użytkownikiem LabView i dopiero się uczę obsługi programu.

Chciałbym wykonać program, który będzie realizował podane zadanie
Ma on generowac losowe napięcie w zakresie 0-100 V o długości trwania impulsu T i = 250 uS i jeżeli napięcie będzie większe niż np 60V będzie również generowany prąd. (tak jak tutaj
LABVIEW FORUM.png
LABVIEW FORUM.png (9.47 KiB) Przejrzano 1416 razy
)

Męczę się od kilku dni nad tym zadaniem i na podstawie materiałow znalezionych w internecie wykonałem coś takiego, ale działanie jest dalekie od tego co chce uzyskać.
Jakieś sugestie jak najlepiej to wykonać ? :-\ :-\



block diagram
bockdiagram.png
front panel
front panel.png
vi.
symulator U.vi
(107.75 KiB) Pobrany 54 razy

Re: Generator

: 21 lis 2017 20:22
autor: Pitol
Nie lubię zewnętrznych serwerów, bo potem zniknie i nie wiadomo co tam było.
Forum posiada możliwości dołączania zdjęć oraz plików.
Edytuj swój post i zamień linki na zdjęcia i pliki dodane do forum.

Re: Generator

: 23 lis 2017 22:04
autor: tomek.ukf
Nikomu nic nie przychodzi do głowy ? :/

Re: Generator

: 28 lis 2017 13:14
autor: dajpanspokój
Hej
Zacznij od tego, ze pojedynczy synal ktory ma byc wygenerowany to musi byc 250ms tego sygnal z losowej amplitudy i reszta zer.
Jak juz to zrobisz, to nie mozesz tak porownywac sygnalu do 0.3 bo do tego bloczka Relay (wejscie Enable) ma wchodzic wartosc True/False a tobie wchodzi caly sygnal.
Obczaj jak mozesz inaczej wyswietlic amplitude, tak zeby wskazywala dobra liczbe, bo twoja amplituda wskazuje srednia ze wszystkich wartosci w sygnale a nie amplitude. Nie wiem czy jest jakis bardziej odpowiedni sposob, ale ja uzylem bloczka 'Convert from dynamic data' zeby zamienic sygnal na talice doubli, i wzialem max wartosc (Array Max and Min) i to porownalem do jakiejs tam wartosci. Wtedy caly ten sygnal, ktory zostal wygenerowany w Simulate Signal zostanie wyswietlony albo nie.