Generator

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
tomek.ukf
Posty: 4
Rejestracja: 22 paź 2017 16:15
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Generator

Post autor: tomek.ukf » 21 lis 2017 17:50

Witam,
na wstępie zaznaczę, że jestem początkującym użytkownikiem LabView i dopiero się uczę obsługi programu.

Chciałbym wykonać program, który będzie realizował podane zadanie
Ma on generowac losowe napięcie w zakresie 0-100 V o długości trwania impulsu T i = 250 uS i jeżeli napięcie będzie większe niż np 60V będzie również generowany prąd. (tak jak tutaj
LABVIEW FORUM.png
LABVIEW FORUM.png (9.47 KiB) Przejrzano 250 razy
)

Męczę się od kilku dni nad tym zadaniem i na podstawie materiałow znalezionych w internecie wykonałem coś takiego, ale działanie jest dalekie od tego co chce uzyskać.
Jakieś sugestie jak najlepiej to wykonać ? :-\ :-\



block diagram
bockdiagram.png
front panel
front panel.png
vi.
symulator U.vi
(107.75 KiB) Pobrany 9 razy
Ostatnio zmieniony 21 lis 2017 20:48 przez tomek.ukf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Posty: 916
Rejestracja: 19 lip 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Generator

Post autor: Pitol » 21 lis 2017 20:22

Nie lubię zewnętrznych serwerów, bo potem zniknie i nie wiadomo co tam było.
Forum posiada możliwości dołączania zdjęć oraz plików.
Edytuj swój post i zamień linki na zdjęcia i pliki dodane do forum.
ObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj

tomek.ukf
Posty: 4
Rejestracja: 22 paź 2017 16:15
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Re: Generator

Post autor: tomek.ukf » 23 lis 2017 22:04

Nikomu nic nie przychodzi do głowy ? :/

Awatar użytkownika
dajpanspokój
Posty: 117
Rejestracja: 05 lis 2015 08:15
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Has thanked: 2 times

Re: Generator

Post autor: dajpanspokój » 28 lis 2017 13:14

Hej
Zacznij od tego, ze pojedynczy synal ktory ma byc wygenerowany to musi byc 250ms tego sygnal z losowej amplitudy i reszta zer.
Jak juz to zrobisz, to nie mozesz tak porownywac sygnalu do 0.3 bo do tego bloczka Relay (wejscie Enable) ma wchodzic wartosc True/False a tobie wchodzi caly sygnal.
Obczaj jak mozesz inaczej wyswietlic amplitude, tak zeby wskazywala dobra liczbe, bo twoja amplituda wskazuje srednia ze wszystkich wartosci w sygnale a nie amplitude. Nie wiem czy jest jakis bardziej odpowiedni sposob, ale ja uzylem bloczka 'Convert from dynamic data' zeby zamienic sygnal na talice doubli, i wzialem max wartosc (Array Max and Min) i to porownalem do jakiejs tam wartosci. Wtedy caly ten sygnal, ktory zostal wygenerowany w Simulate Signal zostanie wyswietlony albo nie.
Obrazek

ODPOWIEDZ