Przekazanie tablicy do formula node

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
resoltum
Posty: 3
Rejestracja: 20 lut 2017 03:01
Wersja środowiska: LabVIEW 2012

Przekazanie tablicy do formula node

Post autor: resoltum » 02 mar 2017 19:59

Witam.

Chciałbym poprosić o pomoc w rozwiązaniu problemu zilustrowanego w załączniku.
Nie wiem jak poprawnie przekazać tablicę do formula node. Wartości wychodzące z formula node są niepoprawne.
W docelowym programie w formula node mają się znajdować trochę bardziej skomplikowane działania, dlatego zależy mi na tej wersji rozwiązania.
Załączniki
Test_formula.vi
(10.94 KiB) Pobrany 44 razy

PiDi
Posty: 604
Rejestracja: 31 gru 2010 01:36
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Katowice
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Przekazanie tablicy do formula node

Post autor: PiDi » 02 mar 2017 20:19

Witamy na forum :]

Nie wiem, w czym konkretnie jest problem, bo na obu wyjściach dostaję ten sam wynik po uruchomieniu tego VIja:
fn.png
fn.png (7.65 KiB) Przejrzano 1088 razy
ObrazekObrazekObrazek

resoltum
Posty: 3
Rejestracja: 20 lut 2017 03:01
Wersja środowiska: LabVIEW 2012

Re: Przekazanie tablicy do formula node

Post autor: resoltum » 02 mar 2017 20:26

Dzięki.
No własnie, mi też się wydawało że to powinno być to samo. Mimo to u mnie wychodzi inaczej.
Nie wydaje mi się żeby moja starsza wersja LabView robiła różnicę. Musi się coś u mnie w pamięci chyba dziać. Bo już nie wiem, heh.

Mimo wszystko, czy ktoś kto używa Labview w wersji 2012 lub wcześniejszej mógłby to odpalić u siebie i sprawdzić?
Załączniki
1.png
1.png (8.26 KiB) Przejrzano 1088 razy

PiDi
Posty: 604
Rejestracja: 31 gru 2010 01:36
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Katowice
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Przekazanie tablicy do formula node

Post autor: PiDi » 02 mar 2017 21:06

A, ok, to chyba by wiele tłumaczyło: http://forums.ni.com/t5/LabVIEW/Formula ... -p/2587129

Ed. Sugestia ze zlinkowanego posta: zainstaluj patche do LV2012, powinny rozwiązać problem.
Ostatnio zmieniony 02 mar 2017 21:08 przez PiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazekObrazek

resoltum
Posty: 3
Rejestracja: 20 lut 2017 03:01
Wersja środowiska: LabVIEW 2012

Przekazanie tablicy do formula node

Post autor: resoltum » 02 mar 2017 21:47

Dziękuję za pomoc.
Niestety nie mogę pobrać aktualizacji...
Nie udało się załatwić problemu zabraniem licznika pętli for, za to pomogło zamknięcie formula node w subVIu.

ODPOWIEDZ