autoskalowanie

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
raczzeekk
Posty: 3
Rejestracja: 20 sty 2017 17:03
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

autoskalowanie

Post autor: raczzeekk » 20 sty 2017 17:07

Witam,

mam problem. Jak mogę sprawdzić, czy funkcja autoskalowania (autoscale) się wykonała?
Ostatnio zmieniony 22 sty 2017 11:56 przez raczzeekk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smiga
Posty: 683
Rejestracja: 04 paź 2009 12:41
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Lokalizacja: Słupsk
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time
Kontakt:

autoskalowanie

Post autor: smiga » 20 sty 2017 17:19

Autoskalowanie czego?
__ Arkadiusz Śmigielski, tel. 662 01 01 74___
ObrazekObrazekObrazek

raczzeekk
Posty: 3
Rejestracja: 20 sty 2017 17:03
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

Re: autoskalowanie

Post autor: raczzeekk » 20 sty 2017 21:14

wykresu
Ostatnio zmieniony 22 sty 2017 11:57 przez raczzeekk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smiga
Posty: 683
Rejestracja: 04 paź 2009 12:41
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Lokalizacja: Słupsk
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: autoskalowanie

Post autor: smiga » 21 sty 2017 00:29

Wykres ma właściwość YScale.maximum (YScale.minimum) (na wykresie prawym myszy - Create Property Node ... X scale/Range/maximum)- wystarczy, że sprawdzisz czy wartość się zmieniła.
__ Arkadiusz Śmigielski, tel. 662 01 01 74___
ObrazekObrazekObrazek

raczzeekk
Posty: 3
Rejestracja: 20 sty 2017 17:03
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

Re: autoskalowanie

Post autor: raczzeekk » 21 sty 2017 15:52

A co w sytuacji, kiedy na wyjście (czyli wejście wykresu) zbudowanego VI nic nie zostanie podane?
Ostatnio zmieniony 22 sty 2017 11:55 przez raczzeekk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smiga
Posty: 683
Rejestracja: 04 paź 2009 12:41
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Lokalizacja: Słupsk
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: autoskalowanie

Post autor: smiga » 21 sty 2017 23:17

OptiNav_logo.png
OptiNav_logo.png (6.03 KiB) Przejrzano 14 razy
Podobnie, tylko sprawdzasz zmianę właściwości Value, dla poszukiwania zmiany wartości wejściowych, natomiast zmianę XScale.Minimum, dla poszukiwania braku podłączenia danych do wykresu.

Zerknij na poniższy kod (usuń kontrolkę Dane wejściowe i uruchom ponownie ... zobaczysz różnicę):
Załączniki
autoscalowanie.png
__ Arkadiusz Śmigielski, tel. 662 01 01 74___
ObrazekObrazekObrazek

ODPOWIEDZ