autoskalowanie

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
raczzeekk
Posty: 3
Rejestracja: 20 sty 2017 17:03
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

autoskalowanie

Post autor: raczzeekk » 20 sty 2017 17:07

Witam,

mam problem. Jak mogę sprawdzić, czy funkcja autoskalowania (autoscale) się wykonała?
Ostatnio zmieniony 22 sty 2017 11:56 przez raczzeekk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smiga
Posty: 680
Rejestracja: 04 paź 2009 12:41
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Lokalizacja: Słupsk
Been thanked: 1 time
Kontakt:

autoskalowanie

Post autor: smiga » 20 sty 2017 17:19

Autoskalowanie czego?
____ Arkadiusz Śmigielski ____
_____ tel. 662 01 01 74_____
_____ www.optinav.pl _____

Obrazek

raczzeekk
Posty: 3
Rejestracja: 20 sty 2017 17:03
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

Re: autoskalowanie

Post autor: raczzeekk » 20 sty 2017 21:14

wykresu
Ostatnio zmieniony 22 sty 2017 11:57 przez raczzeekk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smiga
Posty: 680
Rejestracja: 04 paź 2009 12:41
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Lokalizacja: Słupsk
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: autoskalowanie

Post autor: smiga » 21 sty 2017 00:29

Wykres ma właściwość YScale.maximum (YScale.minimum) (na wykresie prawym myszy - Create Property Node ... X scale/Range/maximum)- wystarczy, że sprawdzisz czy wartość się zmieniła.
____ Arkadiusz Śmigielski ____
_____ tel. 662 01 01 74_____
_____ www.optinav.pl _____

Obrazek

raczzeekk
Posty: 3
Rejestracja: 20 sty 2017 17:03
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

Re: autoskalowanie

Post autor: raczzeekk » 21 sty 2017 15:52

A co w sytuacji, kiedy na wyjście (czyli wejście wykresu) zbudowanego VI nic nie zostanie podane?
Ostatnio zmieniony 22 sty 2017 11:55 przez raczzeekk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smiga
Posty: 680
Rejestracja: 04 paź 2009 12:41
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Lokalizacja: Słupsk
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: autoskalowanie

Post autor: smiga » 21 sty 2017 23:17

Podobnie, tylko sprawdzasz zmianę właściwości Value, dla poszukiwania zmiany wartości wejściowych, natomiast zmianę XScale.Minimum, dla poszukiwania braku podłączenia danych do wykresu.

Zerknij na poniższy kod (usuń kontrolkę Dane wejściowe i uruchom ponownie ... zobaczysz różnicę):
Załączniki
autoscalowanie.png
____ Arkadiusz Śmigielski ____
_____ tel. 662 01 01 74_____
_____ www.optinav.pl _____

Obrazek

ODPOWIEDZ