Ciągły "brak odpowiedzi" przy edycji panelu i diagramu

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
fripin
Posty: 14
Rejestracja: 04 mar 2016 01:59
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

Ciągły "brak odpowiedzi" przy edycji panelu i diagramu

Post autor: fripin » 18 gru 2016 19:35

Witajcie,
mam problem z LV2014. Chodzi o to, że moja aplikacja ma dosyć duży diagram i jeden z Case'ów, który ma ustawione Exclude form Diagram Cleanup po wysypaniu się LV zrobił się za duży i teraz LV wysypuje się za każdym razem jak dokonuję jakiejkolwiek edycji diagramu albo panelu czołowego. Za każdym razem mam "brak odpowiedzi". Usunięcie Case'a, odznaczenie Exclude from Diagram Cleanup też powoduje brak odpowiedzi. Poza tym jak odpali się program to działa on bez żadnych problemów. Brak odpowiedzi jest przy jakiejkolwiek edycji. Możecie mi coś poradzić na to? Nie ukrywam, że pilnie mi to potrzebne. Pomóżcie :((

Awatar użytkownika
micard
Posty: 133
Rejestracja: 30 wrz 2011 11:28
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
Kontakt:

Ciągły "brak odpowiedzi" przy edycji panelu i diagramu

Post autor: micard » 18 gru 2016 22:29

więcej RAMU!
więcej RAMU!
więcej RAMU!

spróbuj wysłać program - mogę spróbować go odczyścić

fripin
Posty: 14
Rejestracja: 04 mar 2016 01:59
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

Re: Ciągły "brak odpowiedzi" przy edycji panelu i diagramu

Post autor: fripin » 19 gru 2016 08:26

micard pisze:więcej RAMU!
więcej RAMU!
więcej RAMU!

spróbuj wysłać program - mogę spróbować go odczyścić
PRIV

Awatar użytkownika
micard
Posty: 133
Rejestracja: 30 wrz 2011 11:28
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
Kontakt:

Ciągły "brak odpowiedzi" przy edycji panelu i diagramu

Post autor: micard » 19 gru 2016 09:56

Problemem była uszkodzona część schematu blokowego w jednym z case'ów. w takim przypadku przy zmianie casea LV próbuje odczytać uszkodony schemat blokowy i się wysypuje. Niestety ta część kodu jest stracona.
Rada na przyszłość zawsze trzymaj swój kod w jakimś repozytorium - najłatwiej ustawić git'a z githuba.

ODPOWIEDZ