.NET Dictionary

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Awatar użytkownika
Krzysztof Szewczyk
Posty: 37
Rejestracja: 19 maja 2011 02:48
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Lokalizacja: Koszyce
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times
Kontakt:

.NET Dictionary

Post autor: Krzysztof Szewczyk » 21 lis 2012 14:47

Witam,
Chciałbym zapytać czy to normalna sytuacja czy brakuję mi czegoś w systemie? To jest fragment z wyboru Metody z konstruktora .NET.
dictionary.png
dictionary.png (4.69 KiB) Przejrzano 1703 razy
I przy probie tworzenia metody dla dictionary i wywolywania jej wystepuje error
Error 1172 occurred at Error calling method System.Collections.Generic.Dictionary`2[[System.Int32, mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089],[System.Int32, mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089]].Add, (System.ArgumentNullException: Klucz nie może być zerowy.
Nazwa parametru: key)
ps zmiana key na inna liczbę nie zmienia nic stale występuje ten sam error
dictionary2.png
dictionary2.png (11.21 KiB) Przejrzano 1703 razy
Obrazek

Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Posty: 921
Rejestracja: 19 lip 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

.NET Dictionary

Post autor: Pitol » 21 lis 2012 15:33

Spróbuj napisać/zadzwonić do NI.

Chyba, że ktoś faktycznie miał podobny problem i jest w stanie coś poradzić. Ewentualnie wrzucić na forums.ni.com, tam więcej mądrych głów siedzi.
A wujek google milczy w tej sprawie?
ObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj

TMa
Posty: 202
Rejestracja: 07 sty 2010 12:56
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Been thanked: 4 times

Re: .NET Dictionary

Post autor: TMa » 21 lis 2012 15:54

Podeślij VI'a i dll z której wywołujesz kod. Wielokrotnie używałem słowników .NET pod LabVIEW i nie miałem problemów z obsługą. Na pierwszy rzut oka (albo myszki) niepoprawnie inicjujesz słownik. Stała (constant) w kodzie LV nie tworzy nowego obiektu typu dictionary. Potrzebne jest wczesniejsze wywołanie konstruktora.

ODPOWIEDZ