Hej.
Mam pytanie w poprzednich wersjach programu można było opisywać ikony z znakami polskimi. Czy jest jakaś opcja, aby móc używać polskich znaków w wersji 2010?
Pzdr
Polskie znaki w LabVIEW 2010
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Masz taką zakładkę w edytorze ikon -> Icon Text i w niej możesz wpisywać polskie znaki do opisu ikony.
Dziwne, że się nie da narzędziem do pisania wprost na ikonie.
Dziwne, że się nie da narzędziem do pisania wprost na ikonie.
Hej.
Poprzednio miałem wersje programu studenckie 8.5, 2009 i bez problemu można odrazu było można opisywać ikony z znakami polskimi. Pobrałem sobie teraz wersje 2010 studencką i niestety nie mogę opisywać ikon z polskimi znakami. Praktycznie mało znam ten program i nie wiem gdzie mogę to ustawić. Posiadam system EN (bo akurat taki wolę), ale myślę, że to nie ma nic wspólnego, bo w poprzednich wersjach mogłe pisać bez problemu nic nie ustawiając. Czy jest jakiś sposób na to?
Pzdr
Poprzednio miałem wersje programu studenckie 8.5, 2009 i bez problemu można odrazu było można opisywać ikony z znakami polskimi. Pobrałem sobie teraz wersje 2010 studencką i niestety nie mogę opisywać ikon z polskimi znakami. Praktycznie mało znam ten program i nie wiem gdzie mogę to ustawić. Posiadam system EN (bo akurat taki wolę), ale myślę, że to nie ma nic wspólnego, bo w poprzednich wersjach mogłe pisać bez problemu nic nie ustawiając. Czy jest jakiś sposób na to?
Pzdr
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
Czy masz zainstalowaną więcej niż jedną klawiaturę w systemie? Spróbuj kombinacji Ctrl+Shift (przełączanie mapy klawiatury) - może w tym tkwi problem?
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Re: Polskie znaki w LabVIEW 2010
Nowszy mi też polskie znaki nie działają na ikonie, a w starszych wersjach labview działają. W sensie w starym edytorze ikon.
Jak już wcześniej napisałem da się wpisać polskie znaki na ikonę za pomocą zakładki Icon Text
Jak już wcześniej napisałem da się wpisać polskie znaki na ikonę za pomocą zakładki Icon Text
Hej.
Możesz mi bardziej opisać precyzyjnie gdzie mogę znaleźć to Icon Text szukam i nie mogę znaleźć?.
Możesz mi bardziej opisać precyzyjnie gdzie mogę znaleźć to Icon Text szukam i nie mogę znaleźć?.