problem z kodowaniem symulacja, comtrola i monitorowanie zbiornika z woda

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
S00175220
Posty: 3
Rejestracja: 20 gru 2017 23:11
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

problem z kodowaniem symulacja, comtrola i monitorowanie zbiornika z woda

Post autor: S00175220 » 09 sty 2018 16:25

witam serdecznie !
jestem w trakcie tworzenia symulacji w ktorej sa zbiornik z woda i dozownik wody, oraz kotrola i monitorowanie ph wody. to symulacjo poziomu wody urzylem Flat sequance structure natomial do kontroli i monitorowania ph wody while loop. jak polaczyc obydwa aby cialaly w tracie calego procesu, oraz jak ustawic STOP dla calego procesu? Zgory dzieki za pomoc ps zaznaczam ze jestem poczatkujacym programista i prosze o jak najprostrze rozwiazanie.
Załączniki
project water monitor control3.vi
(36.52 KiB) Pobrany 53 razy

spalinowy
Posty: 101
Rejestracja: 03 lut 2012 15:09
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Lokalizacja: Warszawa
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Re: problem z kodowaniem symulacja, comtrola i monitorowanie zbiornika z woda

Post autor: spalinowy » 11 sty 2018 00:27

Witam,

nie obraź się, ale lepszej jakości tekst to google translator robi z obcego języka. Istnieje wiele stron, które mogą w tym pomóc, np.: https://www.interpunkcja.pl/. Zwyczajnie trudno się to czyta.

Zatrzymywanie kilku pętli:
Wpisz w google: stopping parallel loops labview. W obrazach będziesz miał gotowe rozwiązania.

Zapoznaj się z podstawową strukturą czyli State Machines
http://www.ni.com/tutorial/7595/en/

W kodzie podpisz pętle i jego fragmenty, bo nie wiem co masz na myśli w tym zdaniu: " jak polaczyc obydwa aby cialaly w tracie calego procesu, oraz jak ustawic STOP dla calego procesu?"
Komentarze dodajesz po dwukrotnym kliknięciu LPM.
http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/ ... 39007EA623

S00175220
Posty: 3
Rejestracja: 20 gru 2017 23:11
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Re: problem z kodowaniem symulacja, comtrola i monitorowanie zbiornika z woda

Post autor: S00175220 » 11 sty 2018 13:17

Dziękuję za pomoc.
Ps bardzo doceniam poczucie humoru.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
smiga
Posty: 693
Rejestracja: 04 paź 2009 12:41
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Lokalizacja: Słupsk
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: problem z kodowaniem symulacja, comtrola i monitorowanie zbiornika z woda

Post autor: smiga » 13 sty 2018 23:59

Nie traktowałbym tego jako poczucie humoru, tylko dbałość o język ojczysty ..., a warto o nasz język dbać.
__ Arkadiusz Śmigielski, tel. 662 01 01 74___
ObrazekObrazekObrazek

ODPOWIEDZ