Odnośnik do Fundamentals Egzam

Wszelkie informacje i ogłoszenia dotyczące spotkań, relacji ze spotkań PLUG
cyjan
Posty: 7
Rejestracja: 31 mar 2008 11:24
Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Kontakt:

Re: Spotkanie Polskiej Grupy Uzytkowników LabVIEW - marzec

Post autor: cyjan » 23 lut 2009 11:07

Witam, czy próbował ktoś uruchomić test LabVIEW Fundamentals z linka w powyższym poście?

Próbowałem w Firefoxie - nie poszło, potem doczytałem że test wymaga IE6 lub wyżej, dlatego spróbowałem pod IE6 - też bez efektu. Zaktualizowałem więc przeglądarkę do IE7 - dalej nie mogę uruchomić testu (na dole w statusie pojawia się opis: "Gotowe ale wystąpiły błędy na stronie").

Komuś udało się uruchomić ten test?
pozdr

cyjan

PS. Koledze test się uruchomił ale pod IE7 - wersja ENG (ja mam PL).

Awatar użytkownika
coolfon
Posty: 232
Rejestracja: 01 gru 2007 08:59
Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Kontakt:

Spotkanie Polskiej Grupy Uzytkowników LabVIEW - marzec 2009

Post autor: coolfon » 23 lut 2009 11:45

Sprawdziłem przed chwilą - działa.

Przeglądarka: Opera 9.63 (PL)

Zawsze można też po prostu wejść na http://www.ni.com, zalogować się, a potem w polu Search wpisać 'fundamentals exam' i na pewno znajdzie (chyba jako pierwszy link nawet)
Ostatnio zmieniony 23 lut 2009 11:46 przez coolfon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Posty: 1315
Rejestracja: 30 lis 2004 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: Spotkanie Polskiej Grupy Uzytkowników LabVIEW - marzec

Post autor: jogurt_owocowy » 23 lut 2009 11:53

U mnie w Firefoksie też nie działało, ale w IE6 PL nie było problemu.

Awatar użytkownika
wino
Posty: 548
Rejestracja: 23 gru 2005 00:00
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Lokalizacja: Kraków

Spotkanie Polskiej Grupy Uzytkowników LabVIEW - marzec 2009

Post autor: wino » 23 lut 2009 11:57

Mi sie udało.

Najpierw próbowałem w chromie, no ale oczywiście NI pozwala na korzystanie tylko i wyłącznie z produktów Microsoft'u. Więc użyłem IE7PL i test się uruchomił.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2009 13:10 przez wino, łącznie zmieniany 1 raz.

cyjan
Posty: 7
Rejestracja: 31 mar 2008 11:24
Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Kontakt:

Re: Spotkanie Polskiej Grupy Uzytkowników LabVIEW - marzec

Post autor: cyjan » 23 lut 2009 13:49

No ja dalej walczę z uruchomieniem testu, przypuszczam, że mam coś w IE źle skonfigurowane...
Ciekawe czy NI ma zamiar wesprzeć alternatywne przeglądarki, bo praca z IE to dla mnie horror :)

Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Posty: 918
Rejestracja: 19 lip 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: Spotkanie Polskiej Grupy Uzytkowników LabVIEW - marzec

Post autor: Pitol » 23 lut 2009 16:34

z tego co mi się wydaje trzeba zezwolić stronie ni na uruchamianie pop-upów, w sensie okienek wyskakujących bo exam jest w takim okienku. w każdej przeglądarce to gdzieś jest (nie wiem jak w IE6, mnie to ruszyło w FF, IE8 i Operze)
Ostatnio zmieniony 23 lut 2009 16:41 przez Pitol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bogdani
Administrator
Posty: 1311
Rejestracja: 30 lip 2003 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Ruda Śląska
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Odnośnik do Fundamentals Egzam

Post autor: bogdani » 23 lut 2009 19:15

Widzę że niektórzy mają problemy z prawidłowym tworzeniem wątków.
Informacja na temat spotkania została zablokowana.

Mam nadzieję, że teraz będzie porządek, bo ręce opadają.

PS. Mnie w FF działa.

bogdani
LabVIEW Champion, Certified LabVIEW Developer, Certified Professional Instructor
Tworzymy dedykowane rozwiązania do testów i pomiarów - www.veritech.pl

Ktoś ci pomógł na forum? Podziękuj dając pochwałę.

ODPOWIEDZ