zmiana w locie

Tematy związane z zauważonymi błędami w LabVIEW oraz lista życzeń - nowe funkcje, które mogłyby się znaleźć w nowej wersji.
Awatar użytkownika
wino
Posty: 548
Rejestracja: 23 gru 2005 00:00
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Lokalizacja: Kraków

zmiana w locie

Post autor: wino » 30 paź 2006 22:03

siedzę nad taką zagadką już chyba z 3 godziny. jak to jest że w jednym miejscu kabla jest liczba 76 a kawałek dalej jest 96 bo ja nie rozumiem... jest na to jakieś logiczne wyjaśnienie??

Awatar użytkownika
progor
Posty: 197
Rejestracja: 01 kwie 2005 00:00
Lokalizacja: Kraków

Re: zmiana w locie

Post autor: progor » 31 paź 2006 07:22

:) śliczną zagadke zapodałeś.
ja bym strzelał, że [16]Probe jest w innym case'ie i wywołujesz poprzednią wartość... jak nie no to cos się LV po**kiełbasiło.

Awatar użytkownika
bogdani
Administrator
Posty: 1311
Rejestracja: 30 lip 2003 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Ruda Śląska
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: zmiana w locie

Post autor: bogdani » 31 paź 2006 07:40

... ale różnica wynosi tylko 20. Potrzebujesz aż takiej dokładności ?
:wink:
bogdani
LabVIEW Champion, Certified LabVIEW Developer, Certified Professional Instructor
Tworzymy dedykowane rozwiązania do testów i pomiarów - www.veritech.pl

Ktoś ci pomógł na forum? Podziękuj dając pochwałę.

Awatar użytkownika
wino
Posty: 548
Rejestracja: 23 gru 2005 00:00
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Lokalizacja: Kraków

Re: zmiana w locie

Post autor: wino » 31 paź 2006 09:27

tylko 20 <hahaha>
to jest 20 pikseli.
a swoją drogą zauważyłem, że jak program działa wolniej to sie takie śmieszne konwersje nie zdarzają.

ODPOWIEDZ