Błąd przy próbie zmian opcji

Tematy związane z zauważonymi błędami w LabVIEW oraz lista życzeń - nowe funkcje, które mogłyby się znaleźć w nowej wersji.
Snafu
Posty: 9
Rejestracja: 18 kwie 2016 20:54
Wersja środowiska: LabVIEW 2013

Błąd przy próbie zmian opcji

Post autor: Snafu » 18 kwie 2016 21:01

Witam, mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Kiedy w głównym menu w LabVIEW próbuję włączyć opcje (z menu Tools), wyskakuje mi komunikat z załączonego screena. Przez to niestety nie mogę się dostać do opcji :/
Załączniki
Bez tytułu.png

may
Posty: 96
Rejestracja: 20 lut 2012 12:30
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: Katowice / Ruda Śląska

Re: Błąd przy próbie zmian opcji

Post autor: may » 18 kwie 2016 21:38

W zasadzie to to okno dialogowe napisało ci dokładnie co powinieneś zrobić. Z jakiegoś powodu twój plik LabVIEW.ini jest tylko do odczytu. Znajdź go w C:\Program Files(x86)\National Instruments\LabVIEW201X\LabVIEW.ini -> prawy klik -> właściwości -> odznacz ptaszka "tylko do odczytu". Powinno pomóc.
Obrazek

Snafu
Posty: 9
Rejestracja: 18 kwie 2016 20:54
Wersja środowiska: LabVIEW 2013

Błąd przy próbie zmian opcji

Post autor: Snafu » 19 kwie 2016 15:03

Niestety plik ten nie ma zaznaczonej opcji tylko do odczytu :(

ODPOWIEDZ