komentarz

Tematy związane z zauważonymi błędami w LabVIEW oraz lista życzeń - nowe funkcje, które mogłyby się znaleźć w nowej wersji.
Awatar użytkownika
progor
Posty: 197
Rejestracja: 01 kwie 2005 00:00
Lokalizacja: Kraków

komentarz

Post autor: progor » 09 cze 2005 07:20

Witam.
Na etapie budowania aplikacji, jak wiecie, strasznie dużo jest zmian.
Tworzenie co chwile wersji z kolejnym numerem, wprowadza pewien, poukładany ale zawsze, nieporządek. Dobrym rozwiązaniem są komentarze.
Ja chyba jednak przyzwyczaiłem się za bardzo do szybkiego i prostego komentowania znakiem "%" i dużo zachodu sprawia mi budowanie pętli case z FALSE na wejściu.
Czasem marzy mi sie aby zaznaczyć część programu i zrobić ją "na szaro" - nieaktywną, ale to tylko takie moje wynurzenie.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mikrobi
Posty: 1210
Rejestracja: 08 paź 2003 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: United Kingdom

Re: komentarz

Post autor: Mikrobi » 09 cze 2005 08:35

progor pisze: Ja chyba jednak przyzwyczaiłem się za bardzo do szybkiego i prostego komentowania znakiem "%" i dużo zachodu sprawia mi budowanie pętli case z FALSE na wejściu.
Czasem marzy mi sie aby zaznaczyć część programu i zrobić ją "na szaro" - nieaktywną, ale to tylko takie moje wynurzenie.
:) poczekaj na 8ke - reszta informacji nie jest public domain ;)
Chyba że coś przecieknie od PMaj'a ;)
...a chyba w PDA jest coś takiego...?
Swoją drogą CASE z podpiętą do selektora |?| stałą FALSE nie zajmuje wiele czasu a często bardzo pomaga.
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI

Awatar użytkownika
PMaj
Posty: 231
Rejestracja: 04 sty 2004 00:00

Re: komentarz

Post autor: PMaj » 09 cze 2005 08:41

Witam
Mikrobi pisze:Uśmiech poczekaj na 8ke - reszta informacji nie jest public domain Puszczający oczko

Chyba że coś przecieknie od PMaj'a Puszczający oczko

...a chyba w PDA jest coś takiego...?

Swoją drogą CASE z podpiętą do selektora |?| stałą FALSE nie zajmuje wiele czasu a często bardzo pomaga.
Tak - wszystko prawda - moim zdaniem Case ze stałą FALSE to póki co najlepszy sposób. Do ósemki jeszcze troszkę chyba poczekamy :)
Co do PDA to nie zauważyłem w wersji 7.1 - prawdopodobnie również w v.8 - ale nawet nie mam czasu sprawdzić :cry: - jak sprawdze to dam znać.

Niestety tak nam dozują przyjemności :wink:

pzdrv
pmaj

ODPOWIEDZ