Insert Build Array na drucie

Tematy związane z zauważonymi błędami w LabVIEW oraz lista życzeń - nowe funkcje, które mogłyby się znaleźć w nowej wersji.
Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Posty: 913
Rejestracja: 19 lip 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Insert Build Array na drucie

Post autor: Pitol » 08 gru 2009 23:56

Chciałem się wyżalić...
W LV 8.6.1 gdy się podłączyło np. numeric do tablicy to można było na 'popsutym' drucie wybrać od razu "Insert Build Array". A w LV 2009 tego nie ma... Załamałem się... Idę topić smutki w butelce mleka... :( :( :( :( :( :(( :(( :(( :((
Załączniki
BuildArray.PNG
Pozdrawiam Pitol,

Certified LabVIEW Architect, Certified TestStand Developer.

Awatar użytkownika
wino
Posty: 548
Rejestracja: 23 gru 2005 00:00
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Lokalizacja: Kraków

Re: Insert Build Array na drucie

Post autor: wino » 09 gru 2009 11:09

Lepiej topić smutki w butlece wódki :D

Awatar użytkownika
bartus
Posty: 141
Rejestracja: 07 maja 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Lokalizacja: Wrocław/Żory
Kontakt:

Re: Insert Build Array na drucie

Post autor: bartus » 09 gru 2009 11:15

a nie wina ? :)
Jest pare rzeczy dla których warto zyc - TO,UE i nie zmienia sie nic :)

Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Posty: 1311
Rejestracja: 30 lis 2004 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: Kraków
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: Insert Build Array na drucie

Post autor: jogurt_owocowy » 09 gru 2009 12:46

Ha... Ja nawet nigdy nie zauważyłem takiej pozycji w menu. Dzięki Pitol :)

Co ciekawe wygląda to na jakiś mały bug, bo w helpie do LV 2009 utrzymują, że Insert Build Array powinno być.
Zamiast się smucić, pisz do NI i przy LV 2010 będziesz mógł odstawić butelkę ;]

Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Posty: 913
Rejestracja: 19 lip 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Re: Insert Build Array na drucie

Post autor: Pitol » 14 gru 2009 14:12

A za to w przypadku takim (patrz rys.) się pojawiło "Instert Build Array"... dziwne...
Już sie zbieram w sobie, kończę mleko i piszę do NI :)
Załączniki
BuildArrays.PNG
BuildArrays.PNG (24.4 KiB) Przejrzano 3202 razy
Pozdrawiam Pitol,

Certified LabVIEW Architect, Certified TestStand Developer.

ODPOWIEDZ