Brak IMAQdx devices

Tematyka związana z tworzeniem aplikacji w LabVIEW do obsługi wizji oraz wszelkich operacji na obrazie.
elektryczny_mariusz
Posty: 13
Rejestracja: 13 lip 2015 21:55
Wersja środowiska: LabVIEW 2013

Brak IMAQdx devices

Post autor: elektryczny_mariusz » 20 lip 2015 19:58

Zainstalowałem Vision Acquistion Software w wersji 2015 do LV2013 i nie widzę w NI-MAX opcji żeby obsługiwać urządzenia obsługiwane sterownikiem IMAQdx czyli kamerki- mimo że w software jest obecne jako zainstalowane. Jak poradzić sobie z tym problemem?
załączam zrzut ekranu
http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/co ... SMVAcc.jpg

Awatar użytkownika
bogdani
Administrator
Posty: 1312
Rejestracja: 30 lip 2003 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Ruda Śląska
Has thanked: 6 times
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Brak IMAQdx devices

Post autor: bogdani » 21 lip 2015 15:31

Czy z oryginalnym softem kamerka działa?
Z jaką kamerką próbujesz pogadać?
LabVIEW Champion, Certified LabVIEW Developer, Certified Professional Instructor
Tworzymy dedykowane rozwiązania do testów i pomiarów - www.veritech.pl

Ktoś ci pomógł na forum? Podziękuj dając pochwałę.

elektryczny_mariusz
Posty: 13
Rejestracja: 13 lip 2015 21:55
Wersja środowiska: LabVIEW 2013

Re: Brak IMAQdx devices

Post autor: elektryczny_mariusz » 21 lip 2015 22:27

kamerka ethernetowa, tworzy jakiś stream, nie powinno być żadnych problemów a tu taka kapa

elektryczny_mariusz
Posty: 13
Rejestracja: 13 lip 2015 21:55
Wersja środowiska: LabVIEW 2013

Re: Brak IMAQdx devices

Post autor: elektryczny_mariusz » 28 lip 2015 19:01

Rozwiązaniem tej zagadki jest to, że labview w wersji 2013 nie za dobrze gra z windowsem xp, sprawa ustąpiła po instalacji windowsa 7

elektryczny_mariusz
Posty: 13
Rejestracja: 13 lip 2015 21:55
Wersja środowiska: LabVIEW 2013

Re: Brak IMAQdx devices

Post autor: elektryczny_mariusz » 21 sty 2016 18:21

Witam ponownie, piszę tutaj aby nie tworzyć nowego wątku
Mam problem z kamerką- mianowicie - nie widzę jej w sieci, ale kamerka tworzy jakiś stream, czy można go jakoś "wyłapać" za pomocą ni-imaq?

ODPOWIEDZ