Brak bloczków przy exporcie do labview

Tematyka związana z tworzeniem aplikacji w LabVIEW do obsługi wizji oraz wszelkich operacji na obrazie.
Pirox
Posty: 5
Rejestracja: 27 lut 2015 22:44
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW

Brak bloczków przy exporcie do labview

Post autor: Pirox » 27 mar 2015 09:41

Witam, zrobiłem sobie program w NI VISION builderze i gdy już go wyexportuje do LabView nie mogę go uruchomić ponieważ brakuje mi bloczków głownie z NI IMAQ
mam zainstalowane NI VISION builder 2011 , LabView 2012 i NI aquisition software 2011

Jakieś rady jak to rozwiązać ?

PiDi
Posty: 624
Rejestracja: 31 gru 2010 01:36
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Lokalizacja: Katowice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Re: Brak bloczków przy exporcie do labview

Post autor: PiDi » 27 mar 2015 10:20

Brakuje Ci prawdopodobnie NI Vision Development Module - doinstaluj.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Pirox
Posty: 5
Rejestracja: 27 lut 2015 22:44
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW

Brak bloczków przy exporcie do labview

Post autor: Pirox » 27 mar 2015 13:40

ok juz wszystko działa, teraz mam taki problem, podczas uruchamiania programu w Lavview juz, pojawia mi sie tkai błąd:

IMAQ Vision: Not an image.

na forum NI wyczytałem ze to wina obrazu ze niby nie jest on 8bit , a musi byc ponieważ w bilderze zamieniłem go na obraz 8bitowy i wyeksportowałem go do Labwiev.

Co tym razem robie zle i jak to naprawic ?

PiDi
Posty: 624
Rejestracja: 31 gru 2010 01:36
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Lokalizacja: Katowice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Re: Brak bloczków przy exporcie do labview

Post autor: PiDi » 31 mar 2015 22:32

Wygląda na to, że źle wczytujesz ten obraz - natomiast bez zobaczenia kodu (co to w ogóle znaczy "wyeksportowałem do LV"?) ciężko coś więcej powiedzieć.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

ODPOWIEDZ