PRZEŁĄCZANIE MASEK

Tematyka związana z LabVIEW DSC oraz aplikacji typu SCADA.
KPPROJEKT
Posty: 5
Rejestracja: 01 paź 2009 12:40
Wersja środowiska: LabVIEW 8.6

PRZEŁĄCZANIE MASEK

Post autor: KPPROJEKT » 06 lis 2009 12:56

Witam
Robię SCADĘ w LAbView. Chciałbym to zrobić, tak jak w standardowej SCADZIE , przełączanie masek.
Tworzę sobie nazwijmy to strony, maski jako osobne VI.
Jest na nich głównie wizualizacja obiektu, pokazywanie stanu urządzeń jakieś animacje itd.
Chciałbym zrobić przełączanie między nimi za pomocą przycisków. Powiedzmy robię na dole kilka przycisków do różnych ekranów, u mnie VI.
Nie chcę korzystać z tabchange. Chciałbym zrobić swoje przyciski.

Czy może ktoś mnie spomóc ?? :-)

Z góry wielkie dzięki

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nowszy
NI Man
Posty: 501
Rejestracja: 30 maja 2008 08:33
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

PRZEŁĄCZANIE MASEK

Post autor: Nowszy » 06 lis 2009 18:29

Czesc

Jesli nie chesz korzystac z tab control, to masz generalnie 3 opcje:
- otwierac kazdego VI-a w nowym oknie (za pomocą VI Servera otwierasz Front Panel i uruchamiasz VIa)
- w strukturze Subpanel (za pomocą Invoke Node wgrywasz Front Panel i uruchamiasz VI-a)
- ostatnia i chyba 'najlepsza' (przynajmniej 'rekomendowana') - Navigation Controls z DSC: http://zone.ni.com/reference/en-XX/help ... _controls/
Pozdrawiam, Nowszy

KPPROJEKT
Posty: 5
Rejestracja: 01 paź 2009 12:40
Wersja środowiska: LabVIEW 8.6

PRZEŁĄCZANIE MASEK

Post autor: KPPROJEKT » 13 lis 2009 15:09

Witam
Skorzystałem z trzeciej metody.
Wszystko śmiga tak jak chciałem.

Wielkie dzięki za pomoc

Pozdrawiam
Krzysiek

ODPOWIEDZ