Labview sterowanie urzadzeniami po ethernet

Tematyka związana z LabVIEW DSC oraz aplikacji typu SCADA.

Labview sterowanie urzadzeniami po ethernet

Postprzez pasta21 » 14 lis 2016 15:04

Witam wszystkich czy jest możliwość aby labview sterował wszystkimi urzadzeniami w sieci profinet.
Panel dotykowy do włączania urządzeń. Labview ma słóżyć jako główne urządzenie sterujące serwami g120 oraz wyspami w sieci.
Moje pytanie czy da się to zrobić.
pasta21
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 lis 2016 11:39
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW

Re: Labview sterowanie urzadzeniami po ethernet

Postprzez micard » 14 lis 2016 20:45

Avatar użytkownika
micard
 
Posty: 106
Dołączył(a): 30 wrz 2011 10:28
Pochwały: 15
Wersja środowiska: LabVIEW 2016

Re: Labview sterowanie urzadzeniami po ethernet

Postprzez pasta21 » 17 lis 2016 21:03

Ok, tylko projekt oparty jest o CPU Siemensa. A mi chodziło ,że Labview steruje wszystkimi serwami oraz wyspami IO a panel siemensa służy do włączania i wyłączania urządzeń manualnie lub w trybie auto.
Z tego co wiem to w CPU jest hardware oraz parametry serw i ustawień.
Pozdrawiam
pasta21
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 lis 2016 11:39
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW

Re: Labview sterowanie urzadzeniami po ethernet

Postprzez spalinowy » 20 lis 2016 00:12

Nie jest do końca dla mnie jasna architektura jaka ma być sterowana. Bo LV jest tylko softem, a co będzie tu hardware od początku do końca? Masz jakieś wzmacniacze, karty (producent), na czym chcesz puścić aplikację exe, itp?
spalinowy
 
Posty: 79
Dołączył(a): 03 lut 2012 15:09
Lokalizacja: Warszawa
Wersja środowiska: LabVIEW 2016

Re: Labview sterowanie urzadzeniami po ethernet

Postprzez pasta21 » 20 lis 2016 22:45

Ogólnie wygląda to tak.
ET200SP CPU1512SP-1PN
TP1200 COMFORT
IM151-3PN
sew MDX61B
G120 SIMATICS
Chodzi o to ,że padła sterownik i nie mamy kopi.
Więc zastanawiamy się nad jakimś urządzeniem tzn programem zewnętrznym ,który sterował by tymi urządzeniami tzn wykonywał by napisany program.
Chyba że jest jakiś inny program ,który sterował by serwami najlepiej jak by aplikacja obsługiwana również była by z panelu.
pasta21
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 lis 2016 11:39
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW


Powrót do LabVIEW DSC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron