sbRIO- komunikacja z komputerem

Tematy związane z LabVIEW FPGA oraz programowaniem układów.
Lebron
Posty: 4
Rejestracja: 18 lut 2015 12:13
Wersja środowiska: LabVIEW 2013

sbRIO- komunikacja z komputerem

Post autor: Lebron » 18 lut 2015 12:46

Mam problem z komunikacją sbRIO 9642 z komputerem. Nie widzę sbRIO w NI MAX. Mam zainstalowane LabVIEW 2013, NI MAX ver. 5.5, sterowniki do NI RIO z sierpnia 2013, Xilinx Compilation Tools 14.4. sbRIO jest widoczne w Network Browser. Na płytce świeci się tylko dioda z zasilania stałym światłem. Komputer jest w tej samej podsieci co RIO. Jakie usługi powinny być uruchomione, lub co jeszcze zainstalowane żebym miał dostęp do RIO z MAXa?
Dołączam screen z Network Browser.
Załączniki
Network Browser.PNG
Network Browser.PNG (12.18 KiB) Przejrzano 3362 razy

Awatar użytkownika
Nowszy
NI Man
Posty: 501
Rejestracja: 30 maja 2008 08:33
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

sbRIO- komunikacja z komputerem

Post autor: Nowszy » 19 lut 2015 08:27

Jakie masz IP i maskę na PC?
Pozdrawiam, Nowszy

Lebron
Posty: 4
Rejestracja: 18 lut 2015 12:13
Wersja środowiska: LabVIEW 2013

sbRIO- komunikacja z komputerem

Post autor: Lebron » 19 lut 2015 15:28

IP: 169.254.125.18
Maska: 255.255.0.0

Awatar użytkownika
Nowszy
NI Man
Posty: 501
Rejestracja: 30 maja 2008 08:33
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

sbRIO- komunikacja z komputerem

Post autor: Nowszy » 19 lut 2015 22:29

Na pewno sprawdzasz w grupie Remote Systems w MAXie?

Najlepiej skontaktuj się z supportem NI: 800 889 897, tam razem z tobą sprawdzą wszystko po kolei.
Pozdrawiam, Nowszy

ODPOWIEDZ