Strojony filtr FPGA

Tematy związane z LabVIEW FPGA oraz programowaniem układów.
wojtas601
Posty: 3
Rejestracja: 01 gru 2008 09:09
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Kontakt:

Strojony filtr FPGA

Post autor: wojtas601 » 22 cze 2011 07:56

Witam

Czy ktoś widział rozwiązanie filtra pasmowego z możliwością przestrajania w chwili działania programu na FPGA ? Kiedyś na stronie NI natknąłem sie na pewne rozwiązania filtrów pod FPGA teraz tego nie widzę.

pozdrawiam

Wojtek

Awatar użytkownika
skoziate
NI Man
Posty: 243
Rejestracja: 06 mar 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Strojony filtr FPGA

Post autor: skoziate » 23 cze 2011 09:31

Witam,

Nigdy nie widziałem strojonego filtru na FPGA. Być może da się zrobić, ale trzebaby samemu go implementować. Osobiście raz potrzebowałem mieć kilka częstotliwości odcięcia w aplikacji na FPGA. Rozwiązałem to w ten sposób, że miałem w kodzie kilka filtrów górno-przepustowych, każdy z inną częstotliwością odcięcia. Tak, wiem, pożeracz FPGA.

Jeśli masz dostęp, to polecam wykorzystać Digital Filter Design Toolkit.
http://sine.ni.com/nips/cds/view/p/lang/en/nid/209040
Pozdrawiam,
Sebastian

Awatar użytkownika
Nowszy
NI Man
Posty: 501
Rejestracja: 30 maja 2008 08:33
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Strojony filtr FPGA

Post autor: Nowszy » 28 cze 2011 23:09

Pozdrawiam, Nowszy

ODPOWIEDZ