LabVIEW i Spartan

Tematy związane z LabVIEW FPGA oraz programowaniem układów.
Thinker
Posty: 6
Rejestracja: 24 sty 2009 11:58
Kontakt:

LabVIEW i Spartan

Post autor: Thinker » 25 sty 2009 11:47

Ten temat może się powtarza wiec od razu przepraszam ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi :(
Jestem zainteresowany zakupem płyty ze spartanem i ostatnio waśnie na tym forum doczytałem taką ciekawostkę, która mnie mocno zainteresowała. LabVIEW współpracuje z FPGA a dodatkowo ze płytami Digilent (Xilinx) miałem zakupić stosunkowo tanią płytkę do nauki firmy Avent lecz teraz totalnie zmieniłem zdanie wole dopłacić i mieć coś lepszego co współpracuje z środowiskiem NI bo to ułatwi mi naukę i życie. A teraz konkrety jakie konkretne modele płyt prócz firmy NI współpracują z LabVIEW FPGA???
A może ktoś ma do odsprzedania taką płytę ;>
Z góry dzięki za odpowiedz

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
wino
Posty: 548
Rejestracja: 23 gru 2005 00:00
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Lokalizacja: Kraków

Re: LabVIEW i Spartan

Post autor: wino » 25 sty 2009 12:18

Na razie za pomocą LabVIEW nie da się programować układów z FPGA. Wyjątkiem są układy firmy NI oraz sprartan 3E. Aby móc zaprogramować wspomniany układ należy zainstalować sobie specjalny toolkit.

Thinker
Posty: 6
Rejestracja: 24 sty 2009 11:58
Kontakt:

Re: LabVIEW i Spartan

Post autor: Thinker » 25 sty 2009 13:50

czyli z tego co rozumiałem wszystkie płyty ze Spartanem 3E i firma nie ważna... czy może źle coś rozumiem

Awatar użytkownika
Mikrobi
Posty: 1210
Rejestracja: 08 paź 2003 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: United Kingdom

LabVIEW i Spartan

Post autor: Mikrobi » 26 sty 2009 07:15

Moduł FPGA dla Spartana 3E opracowany jest pod konkretny kit
Nie jest wykluczone, że kod można przenosić też na kity innych firm, jednak chyba nikt w okolicy tego jeszcze nie próbował :)
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI

ODPOWIEDZ