Spartan3E problem z header'ami

Tematy związane z LabVIEW FPGA oraz programowaniem układów.
Xilinxxx
Posty: 2
Rejestracja: 28 lis 2008 17:37
Kontakt:

Spartan3E problem z header'ami

Post autor: Xilinxxx » 28 lis 2008 17:51

Witam,
Próbuję użyć Spartana 3E do sterowania obwodem zewnętrznym. Chciałem do tego celu użyć jednego z gniazd rozszerzeń np. J4. Po dodaniu do schematu odpowiednich IO np. FX2_IO2_J1_1 każdy z tych bloczków ma tylko wyjście, nie wiem więc jak podać na te piny wyjściowe poziomy logiczne. Czy ktoś może zmierzył się z tym zadaniem? Z LabView korzystam na uczelni jest to wersja 8.5, FPGA 8.5 Module.

Na dołączonym schemacie widać właśnie jeden z pinów IO, bloczek ma tylko wyjście :/.

Pozdrawiam.

Xilinxxx
Posty: 2
Rejestracja: 28 lis 2008 17:37
Kontakt:

Spartan3E problem z header'ami

Post autor: Xilinxxx » 28 lis 2008 18:46

znalazłem:
prawym przyciskiem mysz na bloczek i "change to write" wtedy znika output i pojawia sie input.

Jarq
Posty: 49
Rejestracja: 30 paź 2006 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Lokalizacja: Wrocław

Re: Spartan3E problem z header'ami

Post autor: Jarq » 29 lis 2008 10:47

A skoro już jesteśmy przy temacie Xilinxa i LV FPGA to jeśli ktoś chciałby zobaczyć jak to działa to jeśli jest z Wrocławia może zobaczyć u mnie. Kontakt na priv, pobawić się można na politechnice.

ODPOWIEDZ