Jak uruchomić dwa VI jednocześnie?

Tematy związane z LabVIEW pracującym w czasie rzeczywistym.
Poczatkujaca_Sylwia
Posty: 13
Rejestracja: 30 gru 2014 21:19
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: Warszawa

Jak uruchomić dwa VI jednocześnie?

Post autor: Poczatkujaca_Sylwia » 01 sty 2015 20:50

Mam pytanie jak w temacie. Czy istnieje jakaś opcja żeby uruchomić dwa VI, które są w tym samym projekcie jednocześnie?
Sylwia

Awatar użytkownika
bogdani
Administrator
Posty: 1311
Rejestracja: 30 lip 2003 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Ruda Śląska
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Jak uruchomić dwa VI jednocześnie?

Post autor: bogdani » 01 sty 2015 23:13

Witaj

Jak bardzo jednocześnie muszę się te VIje uruchomić?
Ile czasu między nimi przy uruchomieniu jest dopuszczalne?
Czy może zależy ci tylko żeby uruchomić dwa VIje?
Czy to że piszesz w dziale Real Tima ma znaczenie dla tego pytania?

Odpowiedzi na powyższe pozwolą dać lepszą odpowiedź.

Z pozdrowieniami w nowym roku :-)
LabVIEW Champion, Certified LabVIEW Developer, Certified Professional Instructor
Tworzymy dedykowane rozwiązania do testów i pomiarów - www.veritech.pl

Ktoś ci pomógł na forum? Podziękuj dając pochwałę.

Poczatkujaca_Sylwia
Posty: 13
Rejestracja: 30 gru 2014 21:19
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: Warszawa

Re: Jak uruchomić dwa VI jednocześnie?

Post autor: Poczatkujaca_Sylwia » 01 sty 2015 23:21

Wystarczy mi tyle, żeby było szybciej niż uruchamianie ich myszką po kolei.

Napisałam to w Real-Time, bo mam podpięte do komputera urządzenie, które generuje wartości. Z tych wartości jest obliczana wartość RMS. Potem drugi VI pobiera tą wartość za pomocą Shared Variable i zapisuje ją do pliku tekstowego.

Działam w Labview od tygodnia, może dwóch. Jestem samoukiem. Nie potrafiłam poradzić sobie z zapisem do pliku tekstowego inaczej niż przez stworzenie drugiego VI przeznaczonego specjalnie do tego. Pewnie się jakoś da, ale ja nie potrafię.

W ogóle to raz Shared Variable mi działa a raz nie. Nie wiem zupełnie dlaczego. Działa mi przy przekazywaniu wartości RMS do drugiego VI, ale nie działa już jeśli chcę przekazać wartość którą mogę zmieniać. Wiesz może dlaczego tak mi się dzieje?
Sylwia

Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Posty: 924
Rejestracja: 19 lip 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Jak uruchomić dwa VI jednocześnie?

Post autor: Pitol » 03 sty 2015 16:38

Jeśli możesz to wrzuć swój cały projekt spakowany.
Obejrzę go jak wrócę do pracy (w domu mi sie nie chce...).
ObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj

ODPOWIEDZ