Bufor kołowy- komunikacja szeregowa

Tematy związane z LabVIEW pracującym w czasie rzeczywistym.
pwok
Posty: 7
Rejestracja: 22 paź 2013 21:23
Wersja środowiska: LabVIEW 2012

Bufor kołowy- komunikacja szeregowa

Post autor: pwok » 27 lis 2013 18:01

Witam,
Mam problem z zaaplikowaniem bufora kołowego do mojego programu. Program na górze jest tylko schematem mojego programu, Poprawnie obieram dane z portu COM, jednak chcąc gromadzić je w tablicy, nic się nie dzieje. Program poniżej jest działającą wersją, w sumie tego samego co powyżej. Czy winą mogą być zagnieżdżone pętlę w programie?
Załączniki
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg (88.02 KiB) Przejrzano 3814 razy
Ostatnio zmieniony 27 lis 2013 20:02 przez pwok, łącznie zmieniany 1 raz.

PiDi
Posty: 620
Rejestracja: 31 gru 2010 01:36
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Lokalizacja: Katowice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Re: Bufor kołowy- komunikacja szeregowa

Post autor: PiDi » 27 lis 2013 19:34

1. Nie wklejaj obrazków na zewnętrzne serwery, forum ma odpowiednie mechanizmy do tego.
2. Co jest podpięte do warunku struktury case?
3. Czemu w False tej struktury nic nie jest podpięte do wyjścia z tą tablicą?
4. Czy nic nie jest podpięte do terminalu czasu struktury Event?
5. Rozumiem, że chciałeś pokazać tylko "schemat" programu, ale akurat odpowiedź na każdy z punktów 2-4 może być powodem twojego problemu.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

pwok
Posty: 7
Rejestracja: 22 paź 2013 21:23
Wersja środowiska: LabVIEW 2012

Re: Bufor kołowy- komunikacja szeregowa

Post autor: pwok » 27 lis 2013 20:01

Będzie szybciej jak podam VI. Proszę wejść w strukture ATMEGA-pomiar. Tu powinien znajdować się bufor kołowy.

Poradziłem sobie korzystając z kodu zamieszczonego przez użytkownika. http://www.labview.pl/viewtopic.php?f=3 ... t=0#p22284
Ostatnio zmieniony 27 lis 2013 20:02 przez pwok, łącznie zmieniany 1 raz.

David70
Posty: 1
Rejestracja: 16 paź 2014 20:42
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Re: Bufor kołowy- komunikacja szeregowa

Post autor: David70 » 16 paź 2014 20:49

chcąc gromadzić je w tablicy, nic się nie dzieje. Program poniżej jest działającą wersją, w sumie tego samego co powyżej. Czy winą mogą być zagnieżdżone pętlę w programie =))

ODPOWIEDZ