Synchronizacja We/Wy na myDAQ

Tematy związane z LabVIEW pracującym w czasie rzeczywistym.
Awatar użytkownika
Brad PID
Posty: 29
Rejestracja: 24 kwie 2013 01:12
Wersja środowiska: LabVIEW 2012

Synchronizacja We/Wy na myDAQ

Post autor: Brad PID » 05 sie 2013 10:05

Cześć,

Czy jest możliwość zsynchronizowania ze sobą wejścia i wyjścia analogowego na myDAQ? Dodam, że sprawdziłem już example. Na myDAQ nie mam możliwości używania triggera i nie mogę ich użyć. Chciałbym użyć tej synchronizacji do identyfikacji obiektu: wysłać biały szum na wyjściu i na podstawie wejścia (wejścia do myDAQ czyli wyjścia z obiektu) dokonać identyfikacji.
Dawid Woźny
Certified LabVIEW Associate Developer
www.optinav.pl
Obrazek

Grzesiek080
Posty: 82
Rejestracja: 26 maja 2009 07:18
Wersja środowiska: LabVIEW 2012
Lokalizacja: Sucha Beskidzka
Kontakt:

Re: Synchronizacja We/Wy na myDAQ

Post autor: Grzesiek080 » 05 sie 2013 13:11

Hej a mozesz powiedziec co to za karta?

Awatar użytkownika
Brad PID
Posty: 29
Rejestracja: 24 kwie 2013 01:12
Wersja środowiska: LabVIEW 2012

Re: Synchronizacja We/Wy na myDAQ

Post autor: Brad PID » 05 sie 2013 18:24

"myDaq" ona właśnie się tak nazywa. http://sine.ni.com/np/app/main/p/ap/aca ... n21:16781/
Dawid Woźny
Certified LabVIEW Associate Developer
www.optinav.pl
Obrazek

TMa
Posty: 198
Rejestracja: 07 sty 2010 12:56
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Been thanked: 3 times

Re: Synchronizacja We/Wy na myDAQ

Post autor: TMa » 06 sie 2013 17:42


Awatar użytkownika
Brad PID
Posty: 29
Rejestracja: 24 kwie 2013 01:12
Wersja środowiska: LabVIEW 2012

Synchronizacja We/Wy na myDAQ

Post autor: Brad PID » 07 sie 2013 10:13

Dzięki,

Już to czytałem. Chyba nie ma jednak opcji aby to sprzętowo zsynchronizować. Podejście programowe podane w jednym z tych postów, nie działało tak dokładnie jak bym chciał, więc wymyśliłem własną metodę. Nie jest wygodna ale dokładna i działa. Przed zrobieniem pomiarów zwieram wejście z wyjściem. Na wyjście puszczam biały szum. Wykreślam funkcję korelacji pomiędzy nimi i wyznaczam przesunięcie. Odpowiednio przesuwam moje przebiegi. Podłączam układ tak jak ma pracować domyślnie i robię pomiary.
Dawid Woźny
Certified LabVIEW Associate Developer
www.optinav.pl
Obrazek

ODPOWIEDZ