Problem z wyświetlaniem tablic

Tematy związane z LabVIEW pracującym w czasie rzeczywistym.
skibool
Posty: 5
Rejestracja: 24 maja 2010 20:25
Wersja środowiska: LabVIEW 8.0

Problem z wyświetlaniem tablic

Post autor: skibool » 11 cze 2011 11:20

witam,.
Mam problem z programem w labview, proszę o pomoc.

Chce wygenerować wykres który jest generowany w pętli zagnieżdżonej, wewnętrzna pętla generuje tablice
10 element-ową po czym ta tablica jest wkładana do zdefiniowanej wcześniej dużej tablicy. Niestety
tak się nie dzieje, prawdopodobnie jest to problem z zainicjowaniem tablicy lub z samym indeksem
w bloku Insert into Array.
Spodziewanym rezultatem programu powinny być 2 wykresy każdy z nich
złożony z 200 punktów ( pętla wewnętrzna 10 * 20 pętla zewnętrzna). Ewentualnie jeśli był by prosty sposób
na wyświetlanie danych na wykresie tak aby wykres nie nadpisywał poprzedniego wykresu
tylko trzymał go w historii i po wykonaniu programu możliwy był dostęp do 200 punktów wykresu.

Przesyłam programik do wglądu, dzięki za ewentualną pomoc
Załączniki
program 1.vi
Labview 8.0
(14.03 KiB) Pobrany 186 razy

PiDi
Posty: 620
Rejestracja: 31 gru 2010 01:36
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Lokalizacja: Katowice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Re: Problem z wyświetlaniem tablic

Post autor: PiDi » 11 cze 2011 12:00

Witam.
Musisz użyć shift register do zapamiętania tablicy między iteracjami. W załączniku przykład jak to zrobić.
Załączniki
tablica.vi
LV 8.0
(14.42 KiB) Pobrany 205 razy
ObrazekObrazekObrazekObrazek

skibool
Posty: 5
Rejestracja: 24 maja 2010 20:25
Wersja środowiska: LabVIEW 8.0

Re: Problem z wyświetlaniem tablic

Post autor: skibool » 11 cze 2011 17:48

Dzieki za pomoc , oto mi właśnie chodziło

ODPOWIEDZ