Phar Lap

Tematy związane z LabVIEW pracującym w czasie rzeczywistym.
sikor
Posty: 6
Rejestracja: 30 wrz 2010 16:00
Wersja środowiska: LabVIEW 8.6

Phar Lap

Post autor: sikor » 30 paź 2010 10:55

Witam, czy jest możliwość zainstalowania tego RTOSa na laptopie? Jeśli tak to można prosić o jakaś instrukcje?

Awatar użytkownika
skoziate
NI Man
Posty: 243
Rejestracja: 06 mar 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Phar Lap

Post autor: skoziate » 30 paź 2010 13:37

Jeśli chodzi Ci o instalowanie PharLap'a z LabVIEW Real-Time Module, to można zainstalować go na dowolnym PC, który spełnia wymagania. Informacje pod http://zone.ni.com/devzone/cda/tut/p/id ... enDocument
Instrukcje pod adresem http://zone.ni.com/devzone/cda/tut/p/id/2733

Spodziewałbym się, że to samo dotyczy laptopów, ale nie znalazłem nic na ten temat. Zerknij na http://forums.ni.com/ może będziesz miał więcej szczęścia.
Pozdrawiam,
Sebastian

sikor
Posty: 6
Rejestracja: 30 wrz 2010 16:00
Wersja środowiska: LabVIEW 8.6

Re: Phar Lap

Post autor: sikor » 30 paź 2010 20:03

Czyli jak dobrze rozumiem, to muszę mieć drugi komputer o podanych tam wymaganiach sprzętowych?

Awatar użytkownika
skoziate
NI Man
Posty: 243
Rejestracja: 06 mar 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2014
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Phar Lap

Post autor: skoziate » 31 paź 2010 12:34

Oznacza to, że jakikolwiek komputer (desktop czy laptop) musi spełnić powyższe wymagania.
Pozdrawiam,
Sebastian

sikor
Posty: 6
Rejestracja: 30 wrz 2010 16:00
Wersja środowiska: LabVIEW 8.6

Re: Phar Lap

Post autor: sikor » 01 lis 2010 20:56

Skoziate, nie zrozumiałeś mnie, chodziło mi o to, że jak coś chce robić w RTOS to muszę mieć drugi komputer (o wymaganiach podanych w linku) podłączony do tego komputera z Labview?

Awatar użytkownika
Nowszy
NI Man
Posty: 501
Rejestracja: 30 maja 2008 08:33
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Phar Lap

Post autor: Nowszy » 02 lis 2010 10:14

Dokładnie tak - najczęściej* do pracy z systemem RT wymagane są dwa komputery - komputer deweloperski (tam piszesz program i obserwujesz wyniki jego działania) i tzw. target RT (tam uruchomiony jest system RT).


* - wyjątkiem jest Hypervisor: http://sine.ni.com/nips/cds/view/p/lang/en/nid/207302
Pozdrawiam, Nowszy

ODPOWIEDZ