Problem z aplikacją EXE (USB6009)

Tematyka związana z Aplication Builderem oraz tworzeniem wersji exe programów w LabVIEW. Problemy związane z instalatorem programów oraz ich zabezpieczaniem.
rotstocksonne
Posty: 1
Rejestracja: 29 lut 2012 14:39
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Problem z aplikacją EXE (USB6009)

Post autor: rotstocksonne » 29 lut 2012 14:44

a ja mam taki problem, iż na komputerze bez LV mam zainstalowane RTE, zainstalowany USB6009, z którego korzystam do generowania i akwizycji danych ale aplikacja nie komunikuje sie z moim usb6009....
napięcie nie jest wystawiane, dane nie są pobierane
problem-z tego co się oreintowałąm, moze wynikac z tego ze nie mam konfiguracji maxa aimportowanej ale jak to zrobic to juz nie wiem....
w związku z powyższym... czy może mi ktoś pomóc rozprawić się z tym problemem?

A ja mam problem, że ktoś pisze pod tematem, z którym nie wiele ma wspólnego... Post przeniesiony. Pitol

AGF
Posty: 109
Rejestracja: 26 lut 2010 13:41
Wersja środowiska: LabVIEW 2010
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Problem z aplikacją EXE (USB6009)

Post autor: AGF » 29 lut 2012 20:04

Aby ta karta ci działała musisz mieć zainstalowany MAX i sterowniki DAQmx, wszystko jest na płycie NI DRIVER z pakietu Labview (ewentualnie można pobrać ze strony NI). Jak to zainstalujesz to twój exe powinien ruszyć.

Przydatne linki:
DAQmx: http://search.ni.com/nisearch/app/main/ ... ssnav:sup/

Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Posty: 921
Rejestracja: 19 lip 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Problem z aplikacją EXE (USB6009)

Post autor: Pitol » 29 lut 2012 20:36

A najlepiej to jest przygotować wersję instalacyjną, która będzie zawierała w sobie RunTime Engine do LabVIEW oraz wszelkie potrzebne sterowniki do sprzętu. Przy przenoszeniu aplikacji między komputerami nie będzie problemu z niedziałającym sprzętem.
ObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj

ODPOWIEDZ