Uruchomienie drugiego instal.exe po zakończeniu instalacji

Tematyka związana z Aplication Builderem oraz tworzeniem wersji exe programów w LabVIEW. Problemy związane z instalatorem programów oraz ich zabezpieczaniem.
AGF
Posty: 109
Rejestracja: 26 lut 2010 13:41
Wersja środowiska: LabVIEW 2010
Lokalizacja: Bydgoszcz

Uruchomienie drugiego instal.exe po zakończeniu instalacji

Post autor: AGF » 16 lis 2011 15:03

Mam sobie instalator (wykonany za pomocą application bilder) który instaluje pewien program wraz z niezbędnym software NI (MAX, DaqMX etc.) .Próbowałem w prosty sposób dodać na zakończenie instlacji instalację sterowników ftdi d2xx poprzez uruchomienie setupXXX.exe na zakończenie instalacji (zakładka advance, parametr Run exectutable at end of instalation), odpowiedni setup.exe jest dodany w projekcie. Jednak na zakończeniu instalacji setup.exe wcale nie zostaje uruchomiony. Więc robię to źle. Jeżeli ktoś wie jak uzyskać zamierzony efekt: uruchomienie dowolnego pliku.exe na końcu instalacji to proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ender
Posty: 137
Rejestracja: 02 cze 2005 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Lokalizacja: Cieszyn

Uruchomienie drugiego instal.exe po zakończeniu instalacji

Post autor: Ender » 16 lis 2011 18:09

Ja stosuję to rozwiązanie i u mnie działa. Jedyne co mi przychodzi do głowy to że mogłeś nie dołączyć tego .exe do installera - poza zakładką advance o której wspomniałeś trzeba jeszcze dodać go w zakładce 'Source Files' - odszukać go w strukturze projektu (oczywiście wcześniej trzeba go dołączyć do projektu) i przerzucić na prawo (nie wiem jak to fachowo opisać).
-Czy orał pan już kiedyś morskie fale?
Colon rzucił mu chytre spojrzenie.
-Nie złapie mnie pan na taki numer, sir - rzekł - Wszyscy wiedzą, że konie by potonęły.
Leonard umilkł na chwilę i przestroił swój mózg na Radio Colon ....

AGF
Posty: 109
Rejestracja: 26 lut 2010 13:41
Wersja środowiska: LabVIEW 2010
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Uruchomienie drugiego instal.exe po zakończeniu instalacji

Post autor: AGF » 17 lis 2011 08:50

Rzeczywiście nie przerzuciłem setup.exe do "surce files->destynation view". Teraz działa.
Dzięki za pomoc.

ODPOWIEDZ