[LabVIEW 2009] Error 7 occurred at Open File+.vi:Open File

Tematyka związana z Aplication Builderem oraz tworzeniem wersji exe programów w LabVIEW. Problemy związane z instalatorem programów oraz ich zabezpieczaniem.
lotnik
Posty: 7
Rejestracja: 12 mar 2010 10:12
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

[LabVIEW 2009] Error 7 occurred at Open File+.vi:Open File

Post autor: lotnik » 04 sie 2010 11:07

Obrazek
wykorzystałem wszystkie możliwości przy tworzeniu aplikacji i nic, nie wiem co może być nie tak, może jakieś sugestie?

Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Posty: 918
Rejestracja: 19 lip 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: [LabVIEW 2009] Error 7 occurred at Open File+.vi:Open File

Post autor: Pitol » 04 sie 2010 11:09

wrzuć załącznik za pomocą "Dodaj załącznik" przy edycji posta bo innym przypadku nie będę w stanie Ci pomóc (nie widzę tego obrazka bo mam zablokowany imageshack).
ObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj

Awatar użytkownika
spec.kolombo
Posty: 126
Rejestracja: 20 sie 2008 06:33
Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

[LabVIEW 2009] Error 7 occurred at Open File+.vi:Open File

Post autor: spec.kolombo » 04 sie 2010 11:24

Na obrazku widać tylko komunikat błędu: Error 7 occurred at Open File+.vi:Open File. Dalej napisane, że file not found...
Ale nie wiadomo w jakich warunkach nie znajduje tego pliku - czy jest to aplikacja exe? czy jeszcze VI'aj?
Lepiej być bogatym i zdrowym, niż biednym i chorym.
Spec Kolombo

Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Posty: 918
Rejestracja: 19 lip 2007 00:00
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: [LabVIEW 2009] Error 7 occurred at Open File+.vi:Open File

Post autor: Pitol » 04 sie 2010 11:45

Jeśli w swoim programie (jeszcze w postaci VI) odnosisz się do jakiegoś pliku za pomocą ścieżek względnych, czyli np. używając Current VI Path + Strip lub Build Path to przy stworzeniu z tego VI wersji exe ścieżki nie będą już działać! W przypadku wersji exe trzeba jeszcze jeden "poziom" odciąć.
przykład wyniku Current VI Path:
dla VI: C:\test.vi
dla exe: C:\test.exe\test.vi
ObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj

ODPOWIEDZ